VELO met ruime zege overtuigend langs Vitesse Delft

Na de ruime 6-1 winst op SHO in de 1e bekerwedstrijd heeft VELO in de 2e wedstrijd weer flink uitgehaald en Vitesse Delft met 1-5 verslagen.

In de eerste 25 minuten gebeurde er eigenlijk niet veel en werden de beide doelmannen niet echt op de proef gesteld. VELO nam wel meer het initiatief en opende in de 26e minuut de score. De snelle Roderick Meinema, diep gestuurd op een fraaie steekpass van Mo Ozdemir, faalde niet alleen voor doelman Kawa Hisso en scoorde beheerst de 0-1. Vitesse Delft kwam bijna langszij via Duncan Sjerp maar zijn lob over de uitlopende VELO-doelman Deniz Pamuk ging naast het doel. Op slag van rust was het Rick van Mierlo die op de rand van buitenspel een mooie actie van captain Daan van Rossum doeltreffend afrondde, 0-2.

In de 2e helft bleef VELO de bovenliggende partij. Een voorzet van Roderick Meinema werd net onderschept voor Rick van Mierlo gevaarlijk kon worden en Mike Das zag zijn voorzet geplukt door de Vitesse-doelman. In de 56e minuut wel weer beweging op het scorebord. Joey Kouters, diep gestuurd door Daan van Rossum, zette brutaal zijn tegenspeler opzij en scoorde fraai in de verre hoek, 0-3. Ramon Ripson en Sergi Roeleveld kwamen binnen de lijnen voor Mo Ozdemir en Joey Kouters. Na een afgekeurd doelpunt van Roderick Meinema wegens buitenspel was het Sergi Roeleveld die in de 60e minuut de bal plots voor zijn voeten kreeg en met een droog schot zijn eerste visitekaartje afgaf, 0-4. Op aangeven van Sergi Roeleveld kreeg Roderick Meinema nog een grote kans maar zijn schot ging over het doel. 

Max Spilker, voor Lars de Jong, en Rens de Vries (van O23-1), voor Mart Dubbeld, kregen van trainer Kevin van der Geest rond de 70e ninuut ook nog spelminuten. Vitesse Delft kon in de 81e minuut de spreekwoordelijke eer redden via een strafschop, na een lichte overtreding van Rick Das, van Sjoerd van der Kolk, 1-4. VELO bepaalde echter het slotakkoord met een 2e doelpunt van Sergi Roeleveld, op een assist van Roderick Meinema, waarmee hij de 1-5 eindstand bepaalde. 

As. Zaterdag speelt VELO de laatste poulewedstrijd uit tegen 1e klasser DHC, aanvang 17.00 uur. Beide teams zijn met twee zeges al zeker van de volgende bekerronde. Spelers en staf rekenen weer op veel supporters langs de lijn.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten