VELO afgetroefd door laagvlieger ZOB

Het is helaas een bekend fenomeen bij VELO om tegen clubs in de onderste regionen punten te verliezen. Ook tegen ZOB, de nr. 13, moest VELO na een 1-0 voorsprong bij rust in de 2e helft er op toezien dat de gasten met een verdiende 1-2 zege gezellig de bus in stapten naar Zuidoostbeemster.

In het begin van de wedstrijd al een hachelijk moment voor het VELO-doel met  volgens ZOB een doelpunt maar zowel de KNVB-assistent als de arbiter zagen dat anders dus geen voorsprong voor ZOB. Rond de10e minuut een eerste doelpoging van VELO maar de kopbal van Roderick Meinema, na een voorzet van Mitchell Weissenberg, ging net over het doel. In de 22e minuut kwam VELO na goed voorbereidend werk van Roderick Meinema toch op voorsprong via Sergi Roeleveld, 1-0, waarbij ZOB-doelman Tim van Duuren niet geheel vrij uit ging. VELO probeerde door te drukken maar doelpogingen van Sergi Roeleveld, Roderick Meinema en Rick Das misten de juiste richting. Ook ZOB was met enkele corners gevaarlijk voor het VELO-doel maar gescoord werd er niet.

In het eerste kwartier van de 2e helft moest VELO handelend optreden bij enkele corners van de gasten maar moest in de 60e minuut toch buigen. Na een assist van Dennis Pals kreeg Dennis Jansen te veel vrijheid om uit te halen en zag zijn inzet in de verre hoek via de binnenkant van de paal in het doel gaan, 1-1. Na een doelpoging van Ricky van Mierlo, op een assist van Sergi Roeleveld, net naast het doel was het juist ZOB dat in de 65e minuut op voorsprong kwam. Kid Ronday kreeg aan de linkerkant te veel ruimte om zijn actie uit te voeren en met een fraaie krul via de binnenkant van de paal gaf hij VELO-doelman Deniz Pamuk het nakijken, 1-2. Een grote domper voor VELO dat met Lars de Jong en Jessy van Egmond voor Mo Ozdemir en Kenan Schenkeveld de wedstrijd probeerde te kantelen. Er kwamen ook enkele doelpogingen maar bij Sergi Roeleveld, Ramon Ripson en Ricky van Mierlo stond het vizier niet op scherp. In de blessuretijd nog een scrimage voor het ZOB-doel maar met kunst en vliegwerk verdween een inzet van Rick Das niet in maar naast het doel.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter de Witte, prima wedstrijd, was ZOB meer dan terecht blij met deze mooie overwinning en droop VELO zeer teleurgesteld af richting de kleedkamer.

As. dinsdag 12 april, aanvang 20.00 uur, speelt VELO de inhaalwedstrijd bij Die Haghe. VELO zal dan beter voor de dag moeten komen om een positief resultaat te behalen. Zaterdag 16 aprl gaat VELO op bezoek bij Monnickendam en ook dan zal VELO punten moeten pakken om niet verder af te dalen.

Redactie: Louis de Letter