Thuisnederlaag Forum Sport tegen beter Voorschoten’97 (zat) dat tweede periode pakt: 0-3

Er stond wat op het spel zaterdag bij de wedstrijd Forum Sport – Voorschoten. Bij een overwinning van Voorschoten was de kans groot dat ze de 2e periodetitel zouden pakken. Bij winst van Forum Sport werd de 3e plaatst op de ranglijst gehaald. Wie een mooie strijd verwachtte kwam bedrogen uit.

Voorschoten 97 was op alle fronten de betere ploeg. Meer beleving, feller in de duels en heel veel inzet. Forum Sport speelde een van de slechtste wedstrijden in het seizoen en kreeg min of meer voetballes. Grote complimenten voor de wedstrijd mentaliteit van Voorschoten 97. In de 15e minuut werd het 0-1 door een doelpunt van Ronnie de Roode uit een voorzet van linkerspits Loyd van der Wilden. Forum Sport kon er weinig tegenover stellen. De lange bal werd (te)veel gespeeld. Bijna alle afvallende ballen waren voor de mannen uit Voorschoten. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd.
Slechts twee kansen van Marc du Chatinier zijn vermeldenswaard. Twee keer over geschoten. In de 26e minuut 0-2 door een strak schot van Tim de Rijk in de linker kruising. Forum Sport keeper Justin van Look was kansloos.

Na de rust opnieuw een veel sterker Voorschoten 97. Dat het bij 1 doelpunt bleef (in de 56e minuut, volgens mij Van Thom Wijnalda) was niet te danken aan het goede spel van Forum Sport maar aan het niet benutten van de vele kansen door de tegenstander. De uitslag had veel slechter kunnen uitvallen voor Forum Sport.

Het was een totale off-day voor de Voorburgers en er zal de komende weken uit een ander vaatje getapt moeten worden om niet te ver af te zakken op de ranglijst. Werk aan de winkel! Voor onze regiogenoot Voorschoten kwam na afloop het bericht dat ze inderdaad periodekampioen waren geworden. Gefeliciteerd!

Redactie: Jean Nederlof