GDA pakt drie belangrijke punten bij concurrent Maasdijk

GDA won de subtopper in Maasdijk tegen de plaatselijke vv, na een 0-2 ruststand wonnen de Loosduiners met 1-2. Na de verliespartij afgelopen dinsdag bij VCS (2-1) was deze driepunter van groot belang. GDA blijft daarmee in het spoor om bij de eerste vier ploegen te eindigen.

Makkelijk ging het vanmiddag op het gemeentelijk sportpark in Maasdijk niet want met de harde wind was behoorlijk voetbal geen sprake, maar soms is lelijk winnen ook gewoon drie punten. GDA en Maasdijk begonnen aftastend en de hele eerste helft was redelijk gelijk opgaand. Sander van der Ende schoot na vijf minuten net voorlangs en Maasdijk deelde een plaagstootje uit via een kopbal die Arnout Ooijevaar uit de doelmond haalde. Het zwaartepunt voor GDA lag na 33 minuten voetballen, een gevaarlijke aanval leverde een Loosduinse corners op die werd afgeslagen maar Gökmen Coban werd midden voor het doel vrij gespeeld en zijn inzet trof doel 0-1. In minuut 35 minuut was het weer raak voor GDA een corner viel een beetje dood in de 16 meter van Maasdijk waar Sander van der Ende zich geen moment bedacht en het doel onder vuur nam, de inzet van van der Ende ging via de hand van de keeper in het doel 0-2. Op slag van rust kwamen binnen 10 seconde beide ploegen goed weg, een scrimmage bijna op de doellijn van GDA leverde geen Westlandse goal op en de bal rolde naar de zijkant bij Arnout Ooijevaar daar haalde nummer Vijf van Maasdijk snoeihard door op Ooijevaar wat een duidelijke rode kaart had moeten zijn gaf de dienstdoende arbiter “slechts” een gele kaart. En zo kwamen GDA en nummer vijf van Maasdijk goed weg.

Na de rust had Maasdijk de straffe wind mee en GDA kwam onder zware druk te staan, dit resulteerde in de 51e minuut in een corner die bij de tweede paal op de wind binnen draaide 1-2. Maasdijk voerde de druk op en GDA kwam er mondjesmaat nog aan te pas, de assistent scheidsrechter van Maasdijk stond zijn achterhoede prima bij door een paar keer te vlaggen voor buitenspel waar het dat duidelijk niet was. Tien minuten voor rust was daar dan toch nog rood voor nummer vijf van vv Maasdijk die door aanmerkingen op de leiding zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden. Waar Dennis Lubout veel kopduels in de lucht aanging en won moest Lubout zelfs nog een keer met een snoekduik koppend redding brengen. Ook Mark Okhuizen kwam zijn verdediging assisteren en kon een paar keer voor lucht zorgen. De onverzettelijkheid van GDA was prijzenswaardig en leverde drie belangrijke punten op.

Volgende week speelt GDA een thuiswedstrijd tegen ODB aanvang 14.30 uur scheidsrechter is Dhr. R.C.R. Pollé.