Scheveningen en Quick Boys scoren niet (0-0)

Kansen over en weer op één hand te tellen

De vissersdorp derby Scheveningen – Quick Boys was er eentje om snel te vergeten. In een veel te laag tempo was er totaal geen verrassing in het spel en waren er nagenoeg geen echte kansen. Gezien het in grote getale opgekomen publiek werd hier vooraf meer van verwacht. Scheveningen pakt een punt, nadat ze midweeks ook een punt pakte bij Excelsior Maassluis (1-1)

De beginfase was duidelijk voor de bezoekers uit Katwijk. Scheveningen miste Michell de Vlugt en Lex Immers waardoor Jari de Jong op het middenveld speelde. Na 7 minuten passte Mehmet Aldogan uitgemeten op Michael de Niet die echter hoog over schoot. Een minuut later kreeg de thuisclub een vrije trap op pakweg 25 meter, maar die werd in de muur geschoten. Na een aarzelend begin kwam Scheveningen wel beter in de wedstrijd. Nadat Youssef el Kachati hoog over het doel van Scheveningen schoot , kwamen de bezoekers, in de tegenaanval, goed weg toen Michael de Niet voorlangs schoot bij het doel van Quick Boys. Nadat eerder genoemde Youssef el Kachati zijn schot gestopt zag door een sublieme redding van doelman Sven van der Maaten, was aan de andere kant Scheveningen tweemaal dichtbij de openingstreffer. Echter er stond niemand in het strafschopgebied om tweemaal een bal af te werken waardoor deze ballen allebei voorlangs gingen. De wedstrijd was inmiddels aardig in evenwicht.

Saai

Waren er in de eerste helft nog over en weer kansjes. Na rust waren er zelfs geen kansen meer. De wedstrijd werd een saaie bedoening  en geen enkel team had recht op de overwinning. Die kwam er dan ook niet, zodat beide teams genoegen moesten nemen met een punt. Echt verwend zijn de supporters niet, want vooraf had men meer van deze wedstrijd verwacht. Dinsdag wacht voor Scheveningen de inhaalwedstrijd thuis tegen GVVV. Deze club is met een inhaalslag begonnen en pakt inmiddels belangrijke punten.

Redactie: Nico Mos
Foto’s: Coos Hübscher

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten