Richard Douw (Sv Houtwijk): Houtwijk had natuurlijk al in de 3e klasse moeten spelen

Richard,
hoe is het met je?

Met mij persoonlijk is het goed. Voor wat betreft het voetbal, we zijn weer echt begonnen. Daarnaast is het wel weer meteen ouderwets druk met het werken, school, zelf trainen en 2 voetballende kinderen.

Goede vakantie gehad?
Ja super, blij dat we na zo een vervelende Corona periode toch nog weg konden. Even de batterij opladen want we wisten dat de drukte zou komen natuurlijk.

Hoe bevalt het om weer aan het trainen te zijn voor echt wedstrijden?
Het is heel erg wennen weer. Je merkt na 2 gebroken seizoenen dat iedereen toch wel wat moeite heeft om zijn draai weer te vinden en dat geldt voor heel veel mensen binnen de club. .

Twee jaar achter elkaar is het niet gelukt de 3e klasse te bereiken, in hoeverre heeft het de moraal aangetast?
Wij hadden zeker na het 1e seizoen al 3e klasser moeten zijn. Ongeslagen bovenaan, een straatlengte voor op de concurrentie en alles ging de prullenbak in. Dat blijft toch in de koppies zitten.

Hoe tevreden ben je met de voorbereiding en de eerste bekerronde?
Eerlijk gezegd, wisselend tevreden. We hebben hele goede en ook slechte wedstrijden gespeeld. Die wisselvalligheid die moet eruit want dat kunnen we ons in de competitie straks niet veroorloven. .

Zie je je eigen team nog steeds als de grote favoriet voor de titel?
Ieder jaar zijn er ploegen die sterker zijn geworden dus dat is moeilijk in te schatten. Wij gaan er in ieder geval alles aan doen om voor de titel te gaan. Gezien onze selectie is dat ook niet een te ambitieus doel.

Hoe sterk is de poule waarin jullie zitten?
Ook dat is lastig te zeggen. Zoals reeds eerder aangegeven, veel ploegen hebben zich versterkt en misschien is twee jaar niet voetballen voor sommige ploegen wel verfrissend geweest. We zullen er echt meteen moeten staan.

Wie zijn er volgens jou de kanshebbers?
Er zijn behoorlijk wat ploegen die kans maken naar mijn mening. Zeker met de Westlandse ploegen die erbij zijn gekomen zal rekening moeten worden gehouden en dat doen wij ook.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten