Uitblinker Kishna voorkomt puntverlies in extra tijd tegen Helmond Sport door perfecte assist

Na de ruime 0 – 5 winst van vorige week bij VVV Venlo en het  puntenverlies van het op de tweede plaats staande FC Volendam ontving ADO Den Haag vrijdagavond in het Cars Jeans Stadion Helmond Sport waartegen de Hagenaars in de eerste ontmoeting destijds in Helmond genoegen moesten nemen met een punt. Na een 1 – 0 voorsprong bij rust zat het venijn  in de staart waarbij de Hagenaars uiteindelijk nipt met 2 – 1 aan het langste eind trokken. Ricardo Kishna werd terecht uitgeroepen tot man of the match na zijn treffer die de 1 – 0 opleverde en door in de vierde minuut van de extra tijd de bal perfect terug te leggen op Thomas Verheydt die de bevrijdende 2 – 1 aantekende.

1e Helft

Toen de rook was opgetrokken na een spectaculaire opkomt vanwege het twintig jarig bestaan van FanSupport Den Haag kon de wedstrijd beginnen. De eerste kans was voor de bezoekers in de persoon van spits Dylan Seys maar zijn inzet belandde in het zijnet. Na een kleine tien minuten was het Xander Severina, die voor de tweede achtereenvolgende maal in de basis stond, die de openingstreffer op zijn schoen had maar de bal verdween over het Brabantse doel. Vlak hierna was het Verheydt die de bal terug kon koppen maar Sem Steijn moest het daarna afleggen tegen doelman Mike Havekotte (ex-ADO) die het voordeel van de twijfel kreeg van scheidsrechter Jannick van der Laan in een duel met de Haagse middenvelder. Bijna op het half uur leek dan toch de 1 – 0 te gaan vallen na een perfecte 1/2 combinatie tussen Verheydt en Daryl Janmaat maar de laatste schoot recht op de Helmondse doelman af die daar geen moeite mee had. Nauwelijks een paar minuten later viel dan toch de openingstreffer waarbij Severina de voorassist verzorgde en Tyrese Asante de bal voorzette en Ricardo Kishna á la Bep Bakhuys de bal tegen de touwen kopte. Voordat de rust aanbrak was Asante nog dicht bij de  2 – 0 maar zijn inzet richting de kruising werd door Havekotte met de vingertoppen tot corner verwerkt.

De bezoekers lieten na vijf minuten weer van zich horen toen Seys na een foutieve inspeelbal van Janmaat hij vrije doorgang kreeg en zijn inzet op de paal uiteen zag spatten. De thuisploeg kon daar aanvallend  weinig tegenover stellen en het spel verzandde in middenveldspel. Bij het aanbreken van het Haags kwartiertje dat werd ingeluid door het afsteken van vuurwerk buiten het stadion door FunSupport  ging het publiek er nog eens goed voor zitten. Pas bij het ingaan van de vijf minuten extra speeltijd viel er het nodige te beleven. In de eerste minuut van de blessuretijd beging aanvoeder Boy Kemper in de ogen van de leidsman een overtreding waarna uit de vrije trap die volgde de bal in het vijfmeter gebeid belandde en het Seys was die de gelijkmaker produceerde. De Hagenaars zette hierna nog alles op alles om toch nog de drie punten in de wacht te slepen en het was Kishna die vanaf rechts de bal uitstekend terug trok op Verheydt die de bal in de hoek achter Havekotte in het doel wist te plaatsen. Hierna mochten de bezoekers nog wel de aftrap nemen maar gelijk hierna blies Van der Laan voor het einde van de wedstrijd en pakte de ploeg van trainer Giovanni Franken toch nog de volle buit.

Karakteristieken

ADO Den Haag – Helmond Sport: 2 – 1  (1 – 0)

Scoreverloop: 32e min. 1 – 0 Kishna, 90+1e min. 1 – 1 Seys, 90+4e min. 2 – 1 Verheydt

Gele kaarten: Van Hove, De Bie (Helmond sport)

Scheidsrechter: Jannick van der Laan

Toeschouwers: 5.743

Opstelling ADO Den Haag: Wentges, Kemper, Matthys, Janmaat (72/Amofa), Asante, Klas, Breinburg  (81/Reemst), Steijn, Kishna, Verheydt, Severina (81/Pires)

Opstelling Helmond Sport: Havekotte, de Bie (75/Fosu-Mensah),  v.d.Meer, v.d.Sluys (84/Houttequiet), Lion, v.Landschoot, Beekman (77/Van Keilegom), v.Hove, Seys, Bosiers, Reith

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s:  Martin van Oostveen