Arie van der Padt (DHC): De historie van de club voel je nog altijd bij iedere stap die je zet op de club

Arie,
Hoe is het met je?
Met mij gaat het goed. Zowel privé als zakelijk verloopt alles naar wens Bedankt voor het vragen. 

Heb je een goede vakantie gehad?
Dit jaar was het natuurlijk allemaal heel erg raar, zo mocht je naar het buitenland en zo was alles (of een deel) weer rood of oranje. In juni een weekje naar Griekenland geboekt, `s-avonds betaald en echt de volgende ochtend te horen en zien krijgen dat het eiland waar we naartoe wilden op oranje/rood stond. Waardoor de reis niet doorging. Toen hebben we een andere reis geboekt en zaten we in een hotel waar inclusief ons zelf 10 mensen zaten. En dat was ook nog eens de week dat het hier beter weer was dan daar. In juli wilden we nog even weg maar ook toen weer het gegeven dat een aantal plekken steeds wisselden van kleur of dat er bepaalde restricties waren. Dus toen hebben we maar geen vakantie geboekt. Maar door alle beperkingen en het niet mogen spelen van wedstrijden was het afgelopen seizoen ook niet zo heftig dat je er echt even tussenuit moest om bij te tanken. 

Hoe bevalt het om weer aan het trainen te zijn voor echte wedstrijden?
Wij zijn op 1 augustus weer begonnen met trainen. Dat is een lange voorbereiding, 8 weken, op het nieuwe seizoen. Dit kwam vooral omdat er een week later al wedstrijden voor de Stad Delft Bokaal en het Duno-toernooi gepland stonden. Van Rob (de Lange) heb ik veel informatie gekregen over de spelers die al langer bij DHC spelen, dat is prettig. Maar je wil natuurlijk zelf ook iedereen zien en leren kennen. We zitten nu dus in week 6 van de voorbereiding. Hierin heb ik alle spelers aan het werk kunnen zien.

De oefenwedstrijden die we hebben gespeeld zijn zeer goed verlopen, alles gewonnen en winnaar geworden op het Duno-toernooi. Daarbij moet wel gezegd worden dat we niet tegen Quick en Scheveningen hebben gespeeld maar wel wonnen van hoofdklasser TAC ’90 en eerste klasser Nootdorp. Afgelopen zaterdag hebben we voor de beker tegen Vitesse Delft gespeeld en ook die hebben we winnend afgesloten. Nu volgen nog twee bekerwedstrijden voordat we aan de competitie gaan beginnen. Vanaf deze week is het dan ook lekker om weer te trainen om echt richting wedstrijden te werken. De resultaten tot zover zijn goed. Maar zoals eenieder weet, behaalde resultaten in het verleden…..

We hebben in ieder geval leuke groep die er met elkaar positief in staat. Het is erg fijn werken met deze jongens. En ook met de rest van de staf is er een goede samenwerking. We kijken er met z’n allen naar uit om aan de competitie te gaan beginnen.

DHC is nog altijd de grootmacht in Delft met een zeer mooie historie. In hoeverre merk jij dit gegeven bij de tegenstanders?
Nadat bekend werd dat ik de overstap naar DHC had gemaakt kreeg ik alleen maar positieve reacties. Tijdens de gespeelde oefenwedstrijden kreeg ik positieve reactie in de zin van “mooie club waar je werkt,” De tegenstanders kijken nog steeds op tegen DHC. En DHC is ook een mooie club. Kijk alleen maar naar het stadion en het veld, en wat dacht je van de kantine, de (rijke) historie is daar nog mooi te zien met de krantenknipsels en foto`s aan de wanden. Feit is alleen wel dat te weinig mensen te veel werk verrichten. Als je ziet wat het bestuur (Patrick, Wicher en Marion) allemaal doen dan neem ik daar mijn petje voor af. Er zijn een heleboel mensen binnen de club die vanaf de zijlijn van alles roepen wat er niet goed gaat.

Maar zelf gestructureerd instappen doen ze niet. Dus bij deze ook gelijk de oproep “weet je het beter, kom dan maar.” Het bestuur staat open voor goeie ideeen en plannen maar wel op de juiste wijze. Vele handen verrichten meer werk dan vele monden. Helaas is het nu nog andersom, vele monden maar te weinig handen.  

Zie je je eigen team als een favoriet voor de titel?
Of wij favoriet zijn moet blijken. DHC doet al een aantal jaren mee in de kopgroep maar na twee niet helemaal gespeelde seizoenen is het maar afwachten hoe wij en andere teams uit deze periode zijn gekomen. Wij willen graag tegen de bovenkant aan spelen maar er zijn meer clubs die dat willen en hebben uitgesproken.


Hoe sterk is de poule waarin jullie zitten?
Het is erg lastig in te schatten hoe sterk de poule is. Zoals gezegd is er de laatste twee seizoenen en vooral het laatste seizoen erg weinig gevoetbald. Of andere clubs hierdoor sterker of zwakker zijn geworden is nu niet goed in te schatten.


Wie zijn er volgens jou de kanshebbers?
Nogmaals, het is lastig in te schatten hoe andere clubs uit de lange periode zonder echt te kunnen voetballen zijn gekomen. Maar er zijn wel een aantal clubs die graag verder willen. Wij als DHC willen bovenin meedoen. Maar ook Den Hoorn heeft die ambitie uitgesproken. Maar ook VUC wil graag stappen gaan zetten. Daarnaast schijn Spartaan ’20 een goed elftal te hebben. Boshuizen speelt ook steeds mee in het linker rijtje. En hoe de Brabantse clubs er voort staan is niet in te schatten.

De grote vraag voor het komende seizoen is wel: hoeveel waarde heeft dit seizoen? Een aantal clubs wil/gaat de overstap maken naar de zaterdag. Die doen dus al niet mee om de prijzen. Want stel dat je kampioen wordt mar je hebt aangegeven naar de zaterdag te gaan dan kan je niet alsnog zeggen dat je wil promoveren naar de zondag hoofdklasse. Dus clubs die aangeven naar de zaterdag over te stappen hoeven zich alleen maar te handhaven. Die kunnen als ze er goed voor staan aan het einde van het seizoen met de pet naar gooien.

En clubs die ervoor kiezen om op zondag te blijven spelen omdat ze naar de zondag hoofdklasse willen is het maar de vraag of ze dat redden. Want als je geen aanspraak maakt op promotie doordat je geen kampioen bent geworden en ook de nacompetitie niet wint promoveer je niet. Dus stel dat je vijfde wordt en de bovenste vier kiezen ervoor om naar de zaterdag te gaan dan promoveer je als nummer vijf (en terecht) niet naar de hoofdklasse. 

Het wordt in dat opzicht dus wel weer een vreemd seizoen.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten