ADO Den Haag in De Koel zonder problemen ruim langs VVV Venlo

Na het verlies vorige week in en tegen Dordrecht gingen de Hagenaars vrijdagavond op bezoek bij VVV Venlo dat evenals de bezoekers vorig seizoen was gedegradeerd uit de Eredivisie. In de wetenschap dat er nog zes wedstrijden te gaan waren plus nog een restant tegen Jong PSV was het uitkijken naar deze wedstrijd in De Koel in Venlo om te zien of de Hagenaars nog voldoende strijdkracht en wedstrijd mentaliteit op zouden kunnen brengen om zich een zo goed mogelijke uitgangspositie te verwerven voor de play-offs.

Na een 0 – 1 voorsprong bij rust stond er na negentig minuten een 0 – 5 eindstand op het Limburgse scorebord met drie treffers van spits Thomas Verheydt die er inmiddels in de KKD 25 heeft in liggen.

Door een blessure van Amar Ćatić startte Xander Severina in de basis. Ricardo Kishna, die eerder deze week te kennen gaf de club te gaan verlaten,  startte op rechts. Severina werd op links geposteerd door trainer Giovanni Franken. Daarnaast ontbrak Jamal Amofa die  geschorst was en nam Tyrese Asante de rechtsbackpositie in. Ook was Gregor Breinburg weer fit genoeg om te starten wat ten koste ging van Benjamin Reemst. Met de gewijzigde basis begonnen de Hagenaars goed aan het duel. Nadat Klas in de vierde minuut de doelman van de thuisploeg al had getest lag de bal niet veel later in het net. Een voorzet van Severina werd slecht verwerkt en vervolgens goed binnen geschoven door Thomas Verheijdt.

Hierna liet VVV-Venlo zich voor het eerst gelden. Een van richting veranderd schot van Mitchell Van Rooijen belandde boven Hugo Wentges op de lat. Op een koud en nat veld, het sneeuwde in in het Seacon Stadion De Koel, was ADO Den Haag de betere ploeg. Halverwege de eerste helft had Kishna de tweede Haagse treffer op zijn schoen maar raakte de binnenkant van de paal. Hier ging een hele mooie aanval aan vooraf die via meerdere schijven verliep. Severina, die keer op keer zijn hielen liet zien aan zijn directe tegenstander, deed vijf minuten later ook een goede poging. Met een laag en hard schot had keeper Delano Van Crooij alle moeite maar de bal glipte tussen zijn benen door en ging uiteindelijk naast. De thuisploeg kon geen vuist maken en liet aanvallend weinig zien, terwijl de bezoekers goed gecontroleerd speelden en ook kansen bleven creëren. Sem Steijn was tien minuten voor rust ook dichtbij de 0-2. De middenvelder kreeg zijn hoofd goed achter de bal maar kopte rakelings over.

Na de rust gingen de Hagenaars weer vlammend van start en maakte al snel de verdiende tweede treffer. Kishna bediende Steijn met een prima pass waarna laatstgenoemde een hoek uit kon kiezen wat de 0-2 opleverde voor de oud-speler van de Venlonaren.  De tweede helft was nog niet eens tien minuten onderweg of het duel werd op slot gegooid door de residentie bewoners met een perfect uitgevoerde counter.

Steijn stuurde Severina precies op tijd weg. Vervolgens behield de linksbuiten goed het overzicht, bracht Kishna in stelling waarna de Hagenaar ruimte kreeg voor een schot. Doelman Van Crooij redde knap, maar de bal kwam voor de voeten van Verheydt die hem voor het intikken had: 0-3. Nadat de Limburgers zich weer even lieten zien met een schot sloeg ADO Den Haag opnieuw keihard toe. De defensie van VVV gaf erg veel ruimte weg en daar profiteerde Kishna van door beheerst raak te schieten: 0-4. Het was niet eens onverdiend, aangezien ADO Den Haag heer en meester was in De Koel. Met zijn derde van de avond wist Verheydt zelfs de 0-5 op het scorebord te zetten. Hier ging een goede assist van Kishna aan vooraf waarmee hij de Haagse goaltjesdief één op één zette met de Limburgse doelman. De Haagse formatie kon de wedstrijd vervolgens gemakkelijk uitspelen. Vrijdag 8 april is de volgende wedstrijd voor de ploeg van trainer Franken als Helmond Sport in het Cars Jeans Stadion op bezoek komt..

Karakteristieken

VVV Venlo – ADO Den Haag:  0 – 5  (0 – 1)

Scoreverloop: 5e min. 0 – 1 Verheydt, 47e min. 0 – 2 Steijn, 54e min. 0 – 3 Verheydt, 61e min. 0 – 4 Kishna, 76e min. 0 – 5 Verheydt

Gele kaarten: Venema (VVV Venlo), Asante, Severina (ADO Den Haag)

Scheidsrechter: Rob Dieperink

Toeschouwers: 5.259

Opstelling VVV Venlo: v.Crooy, Dirks( 46/Munsters), Koglin, v.Dijck, Ngobi, v.Rooijen, de Boer (70/Schroijen), El Azrak, Johansson, Roemer (69/Braken), Venema

Opstelling ADO Den Haag: Wentges, Kemper, Matthys, Janmaat (72/M.Mulder), Asante, Klas (83/Komljenovic),Breinburg (72/Reemst), Kishna (77/Seedorf), Steijn, Severina (71/Bourard), Verheydt

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOfans.nl