GDA verliest bij VCS

Dinsdagavond stond het inhaalduel VCS-GDA op het programma. Het duel stond o.l.v. Dhr. Pieterman die in trainingspak met jas en handschoenen aan de wedstrijd kwam “lijden”. VCS begon sterk aan de wedstrijd was overal twee stappen eerder dan een afwachtend GDA en dat resulteerde in een vroege voorsprong voor de rood broeken. Bij een aanval over rechts waar de GDA verdedigers makkelijk uitgespeeld werden kwam de voorzet bij de tweede paal en kon simpel ingetikt worden 1-0.

GDA kreeg de eerste kans in een kluts tussen de VCS doelman en een eigen speler de bal kwam bij een GDA speler die de boogbal richting VCS doel gaf maar een verdediger kon nog net redding in de doelmond brengen. In de 26e minuut was het 2-0 door een prachtig afstandsschot van VCS waar GDA doelman Visser geen antwoord op had.

GDA kreeg in de eerste helft met nog twee flinke tegenvallers te maken, eerst viel Wessel van Gaalen die al ziek begon uit en daarna kreeg Nick Selier een flinke tik waardoor hij zich met een wond op zijn been moest laten wisselen. Een snelle aanval van GDA leek resultaat op te leveren want Gökmen Coban kon de bal nog net voor een inglijdende VCS doelman in bezit nemen de doelman gleed door op Coban die onderuit gekegeld werd. Coban claimde terecht dat er een overtreding op hem werd begaan maar de gehele wedstrijd zeer lankmoedig optredende scheidsrechter Pieterman stond op ruim 50 meter afstand en wuifde het van grote afstand weg. De rust brak met 2-0 voorsprong voor de thuisploeg aan.

Drie minuten na rust zette GDA een aanval op en Sander vd Ende werd op links gevonden maar zijn inzet ging maar net langs de voor GDA verkeerde kant van de paal. GDA tapte vanaf minuut 46 uit een geheel ander vaatje en drong VCS terug. Weer Sander van der Ende kreeg een vrije kopkans maar van der Ende verklaarde na afloop verblind te worden door het kunstlicht en zijn kopbal ging met een boog over de doelman maar ook over de lat. In de 78e minuut was er een strakke voorzet vanaf de rechterkant maar Mark Okhuizen zag zijn inzet tot opluchting van de VCS defensie inclusief doelman over gaan.

De gehele tweede helft had GDA een veldoverwicht en kreeg vier goede kansen om te scoren maar de aansluitingstreffer wilde niet vallen. Drie minuten voor tijd viel dan toch de 2-1, Mark Okhuizen schoot uit de rebound raak. Helaas kwam er in de score geen verandering meer en eindigde dit duel voor GDA in een verliespartij. Na afloop keken aanvoerder Dennis Lubout en trainer Ronald Paats op het duel terug en concludeerde dat GDA een belabberde eerste helft speelde waarin het een 2-0 achterstand op liep en de tweede helft speelde de Loosduiners beter drongen hun tegenstander ver terug maar de kansen werden niet benut en viel de aansluitingstreffer te diep in de tweede helft.

Helaas is de kans op de tweede periode door dit resultaat ver uit zicht en zal de focus nu op een plek bij de eerste drie vier van de ranglijst moeten komen waardoor het een derde of vervangende periode kan behalen en er wellicht nog een toetje als nacompetitie in zit.

Aanstaande zaterdag speelt GDA een uitwedstrijd in Maasdijk tegen de plaatselijke VV, aanvang 14.30 uur.