RKAVV lijdt eerste nederlaag van 2022

RKAVV heeft voor de eerste keer in 2022 verloren. In Velsen ging de ploeg van Maurizio Ceccucci onderuit tegen de plaatselijke voetbalvereniging.

Traditioneel heeft RKAVV het altijd lastig tegen Velsen. De Noord-Hollanders spelen erg compact en van verzorgd positiespel moet Velsen het over het algemeen niet hebben. Daarnaast beschikt Velsen over een zeer matig grasveld, waarop mooi voetbal ook vrijwel onmogelijk gemaakt wordt. Desalniettemin mag het veld geen rol spelen in het slordige spel dat RKAVV zondagmiddag liet zien.

RKAVV begon nog goed aan het duel. Het werd al snel dreigend, maar grote kansen bleven uit. Na een sterke openingsfase viel RKAVV erg ver terug. Dat had wellicht ook te maken met de gevaarlijke counters van Velsen. De thuisploeg wist haar aanvallen wel om te zetten in kansen. Zo kreeg Bruce Ket twee goede mogelijkheden, maar hielp hij die allebei om zeep. Halverwege de eerste helft zag RKAVV Justin van Rijswijk geblesseerd uitvallen. Hayden Bergen verving hem.

Hoofdklasse

RKAVV had het zwaar en zag Velsen een aantal grote kansen om zeep helpen. Zo schoot Aryton Dol eerst van dichtbij op de paal en stuitte hij even later op doelman Mike Ten Kroode. In de slotfase van het eerste bedrijf leek RKAVV wat van zich af te bijten. Eerst stichtte Ayoub Boukhari gevaar. Hij loste van dichtbij een schot, maar doelman Schol kon redding brengen. Vijf minuten voor de rust leek RKAVV op voorsprong te komen. Asim Metin kopte een corner binnen, maar scheidsrechter Bas Oosterlaken keurde het doelpunt af vanwege een vermeende overtreding op doelman Bas Schol. Daar leek geen sprake van en RKAVV was vervolgens niet bij de les. In de tegenaanval die volgde wist Velsen namelijk de score te openen. Daan Tervoort zette de 1-0 op het scorebord.

RKAVV gooide het na rust over een andere boeg. Verdediger Tristan Croes werd als extra aanvaller in de spits geposteerd en dit leek effect te hebben. RKAVV drukte Velsen ver naar achteren, was dreigend, maar opnieuw bleven echte kansen uit. Zeven minuten na rust vloog de bal aan de andere kant van het veld wel in het doel. Een uithaal van Bruce Ket vloog via de onderkant van de lat in het doel. Hierna stuiterde het speeltuig weer uit het doel. Vrijwel iedereen op Sportpark Driehuis zag dat de bal ruim over de doellijn was geweest, behalve het arbitrale trio. In eerste instantie liet arbiter Oosterlaken doorspelen, maar net toen RKAVV richting een snelle aanval aan het gaan was floot de leidsman af. Oosterlaken en zijn assistent zwichtten uiteindelijk alsnog voor de protesten van Velsen: 2-0.

Opnieuw leek RKAVV een kansloze wedstrijd te spelen tegen Velsen. Toch kreeg het na een uur spelen kansen om terug in de wedstrijd te komen. Zo kopte Asim Metin snoeihard op de paal en kon Edwin Agyare net niet overtuigend genoeg op doel schieten. In de slotfase kwam bij RKAVV Dylan Verhage binnen de lijnen. De speler uit de JO19-1 verving Tristan Croes en dat betekende voor de achttienjarige verdediger zijn debuut in de hoofdmacht. Verhage doorliep de gehele jeugdopleiding van RKAVV en is dus de volgende speler die via de jeugd het vlaggenschip van RKAVV haalt. Ook hij kon geen verandering meer brengen in de stand en dus droop RKAVV voor het eerst sinds november 2021 zonder punten af.