HVV geeft winst uit handen tegen Wippolder

Vroeg in de wedstrijd, 3e minuut, scoorde Tommie Steens de openingstreffer. Bij balbezit van Wippolder jaagden de Wassenaarse Leeuwen prima op de bal. Dit leverde balbezit op en beloond met een schitterend doelpunt. De eerste helft hadden de HVV’ers de wedstrijd volledig onder controle. Wippolder kwam niet tot doelrijpe scoringskansen in de eerste 45 minuten. In de 10e minuut hadden zij een serie van 3 corners waarvan de 2e voorlangs ging en die door eenieder werd gemist.

De kansen kwamen voor HVV, echter de afwerking liet te wensen over. Als neutrale toeschouwer verwacht je op dit niveau twee teams die een mooie partij op de mat leggen. Dit was vanmiddag niet het geval. Halverwege de eerste helft verruwde het spel. Het was geen promotie duel maar door de formidabele inzet zakte de wedstrijd af naar het niveau van een degradatiewedstrijd op laag niveau.  Met een reeks van kamikaze overtredingen eindigden de eerste 45 minuten met een verdiende 0-1 voorsprong voor de Wassenaarse Leeuwen.

Wippolder met 10 man

In de 53e minuut kon Guy Muller gaan douchen. Hij kreeg zijn 2e gele kaart.  SV Wippolder verder met 10 man. Dit inspireerden de overige spelers van Wippolder. In de 70e minuut scoorde Jordy Krassenburg de gelijkmaker met een schitterend schot. De inzet werd opgeschroefd bij Wippolder en zo kreeg de wedstrijd een heel andere wending. In de 81e minuut verloor de HVV doelman in het doelgebied zijn evenwicht en viel achterover tegen de grond. In deze val nam hij een tegenstander mee naar de grond. De lankmoedig leidende scheidsrechter wees direct naar de 11 meter stip. Dit betekende de 2-1 voorsprong en eindstand voor SV Wippolder.

Resumerend: Een wedstrijd die ontsierd werd met vele ontoelaatbare overtredingen. Eén rode kaart was een magere afspiegeling. De lankmoedige leidende arbiter had zonder blikken of blozen wel 5 rode kaarten direct kunnen uitdelen. KonHVV, met enige afwezigen in de selectie, kon de toppositie in deze 2e klasse, in deze wedstrijd, niet waarmaken. Zij werden te vaak meegesleurd in het felle tegenspel van SV Wippolder. In de 1e helft de kansen laten liggen en de 2e helft volledig de weg kwijt. De 2e helft was SV Wippolder, grotendeels met 10 man, met hun fanatieke en weergaloze inzet heer en meester. HVV had hierop geen antwoord .