PGS Vogel verliest van Houtwijk

Op een heerlijk zonnig sportpark Ockenburg kwam koploper Houtwijk op bezoek bij PGS/Vogel. De eerste wedstrijd eindigde in 2-2 en had PGS meer verdiend, dus de mannen van Vita Lorente waren er op gebrand op een resultaat te halen. Dit leek ook lange tijd de goede kant op te gaan. In de 15e minuut kon Bas Sant een corner van Danny Plugge binnenkoppen en zo kwam PGS op een 1-0 voorsprong. De ploeg bleef compact spelen en was op het lastig bespeelbare veld niet de mindere ploeg. In de 30e minuut kreeg PGS een aderlating te verduren. Rik van de Graaf kwam verkeerd neer en hierbij schoot zijn schouder uit de kom. Helaas werkte de schouder niet mee en moest deze gezet worden in het ziekenhuis. Rik is één van de drijvende krachten van de ploeg en dus werd hij erg gemist. Vlak voor rust kwam Houtwijk op 1-1 door een lange bal van achteruit die schitterend werd meegenomen door Kadir Narsen en in de verre hoek werd binnengeschoten. Zo werd de rust met een gelijke stand behaald.

In de tweede helft begon PGS sterk. Vanaf links werd een lange bal over de verdediging door Moncif Hakmaoui mooi aangenomen. Hij kon 1 op 1 met de keeper afdrukken, maar werd in zijn rug gelopen door de centrale verdediger van Houtwijk. Een 100% penalty, echter wilde scheidsrechter De Wit hier niks van weten. Even later in de 64e minuut kwam Houtwijk op een 1-2 voorsprong. Echter, was het gevoel dat er nog wat was te halen sterk aanwezig. Even later weer een penalty moment, waar een Houtwijk speler duidelijk hands maakte. Helaas weer geen penalty gegeven. Het laatste kwartier ging PGS aanvallender spelen, echter zorgde dit ervoor dat de deur werd opengegooid en geen kans meer werd gecreëerd. Zo liep de score in het laatste kwartier nog uit naar 1-5. Volgende week wacht GDA. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 2-0.