FC Skillz op wilskracht langs DWO

Koploper FC Skillz ging op bezoek bij DWO in Zoetermeer, die er voor een thuiswedstrijd een heus spektakel middels fakkels en de nodige muziek van heeft weten te maken. Het sportpark was goed bevolkt, het zonnetje glimlachte ook en daarmee waren alle ingrediënten aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken tussen twee topploegen uit de 3e Klasse B.

FC Skillz leek niet onder de indruk te zijn van de entourage en schoot uit de startblokken om de toon voor de wedstrijd te zetten. In de 7e minuut kwam Virgillio Hagens goed door vanaf de linkerkant, gaf de bal scherp voor en Abdel Tufi plukte de bal vanuit de lucht en haalde daarmee verwoestend uit. De snelle 0-1 gaf zette FC Skillz in een zetel. De Haagse nieuwkomer probeerde deze dominantie middels goed en verzorgd veldspel ook vast te houden. DWO weerde zich op haar beurt om vanuit de zogeheten ‘omschakeling’ voor het nodige gevaar te zorgen via Chadion Melfor en Pheadrick Baromeo. Het lukt de Haagse verdediging onder aanvoering van de captain, Samir El Moussaoui echter goed om de rappe aanvallers te neutraliseren.

Na de doelwisseling kwam beiden ploegen goed voor de dag. Het spel ging gelijk op en het was voor de neutrale kijker werkelijk genieten.  In de 57e minuut scoorde DWO via Chadon Melfor de 1-1. Tien minuten hierna was het dezelfde Chadion Melfor die de 2-1 maakte en DWO op voorsprong bracht. Met nog 20 minuten op de klok was het wachten op een antwoord van FC Skillz. Dit antwoord gaf de inmiddels ingevallen, Ferrani Florencia hoogstpersoonlijk zelf middels een absoluut werelddoelpunt. Florencia kreeg de bal op het middenveld aangespeeld, speelde zichzelf in eerste instantie vrij en schoot de bal vanaf maar liefst 40 meter afstand over doelman Johan de Ruijter. FC Skillz kwam hiermee op gelijk hoogte en met nog 15 minuten spelen, was het de vraag wie er als winnaar van dit strijdtoneel zou afgaan. De spanning was immers om te snijden. In de 86eminuut was het de koploper FC Skillz, die 2-3 maakte. Routinier Samir el Moussaoui kopte uit een scherp aangesneden corner van Levi Marengo de winnende treffer binnen. Hiermee trok de equipe van Oussama Bekkaoui (foto) de overwinning op wilskracht naar zich toe.