Efficiënt Honselersdijk wint ruim van Forum Sport

Het was gezellig druk op het zonnige sportpark ’t Loo in Voorburg waar de regiogenoten Forum Sport en Honselersdijk elkaar voor de competitie troffen. Altijd interessante wedstrijden tussen beide ploegen, zeker ook vanwege de aanwezigheid van trainer Lourens bij Honselersdijk, die zeer lang bij Forum Sport als trainer heeft gewerkt.

Ook nu weer een attractieve wedstrijd waarbij Honselersdijk op pijnlijke wijze de zwakke plekken bij Forum Sport blootlegde. Het was na een gelijk opgaande beginfase in de 17e minuut al raak voor Honselersdijk. Slordig balverlies op het middenveld van Forum Sport, Mark du Chatinier viel over de bal,  zette de poort voor Honselersdijk open. Een snelle counter over links, een voorzet van Steven de Bruin en een vermeende buitenspelgoal van spits Tom van Veen.

De assistent scheidsrechter was minder snel dan de spelers van Honselersdijk ,kon het blijkbaar niet belopen om goed te kunnen zien of het buitenspel was. Scheidsrechter Xander Stoffer keurde de goal daardoor goed. Forum Sport kwam dus weer op achterstand, net als afgelopen dinsdag tegen BOL. Met veel energie werd er geknokt voor de gelijkmaker. Grote kansen voorin, met name de afstandsschoten van Haitam el Marid waren hard en zuiver. Keeper Quinten van der Helm kon met een aantal reddingen zijn talenten laten zien. Vlak voor rust kwam Honselersdijk op 2-0 door een doelpunt van Nick van der Kraan. Uit de hoekschop kwam de bal in de kluts op de 11 meter en kwam ongelukkig achter Forum Sport doelman Justin van Look.

Na rust twee wissels bij Forum Sport. Pjer Bom voor Orlando Agues Ribeiro en Soufiane Marfouk voor Sven Koppenol. Waar alle aanwezigen rekenden op een flink offensief van Forum Sport strafte Honselersdijk op efficiënte wijze de fouten in de Forum Sport defensie af. Andre Lourens had zijn huiswerk goed gedaan en wist dat beide vleugelverdedigers van Forum Sport erg aanvallend spelen en dat er niet altijd achterin rugdekking wordt gegeven. En dan ontstaan er gaten in de defensie en de snelle en ervaren voorhoede van Honselersdijk wisten met die ruimte wel raad.

In de 51 minuut 0-3 door Kevin Bogaards. De 0-4 werd eerst nog voorkomen door Jacco Scholten die een hard schot op de doellijn blokkeerde. Maar twee minuten later scoorde Max van der Kraan uit een vrije trap. 0-4. Forum Sport had gelukkig de kracht om alles op alles te zetten en vol voor de aanval te gaan. Sebastiaan van Beek was met een blessure afgehaakt en vervangen door Pieter Blank en rechtervleugelverdediger Gijs Hebing werd vervangen door Martijn Brummer.

Het ging beter lopen bij Forum Sport en dat resulteerde in twee doelpunten binnen de 10 minuten. Eerst Pjer Bom en vlak daarna Edoardo Saurwalt zorgden voor extra energie. Diverse grote kansen, een bal op de lat, een zeer knappe redding van Quinten van der Helm. Hij ging er niet in. Het bleef bij 4-2 waarbij vaste supporters van Forum Sport de wens uitspraken om zoals er de laatste 25 minuten werd gespeeld aanstaande dinsdag te starten. Forum Sport is gezakt naar de negende plaats en speelt dinsdag tegen de nummer 13 AFC in Amsterdam.

Reacties na Forum Sport – Honselersdijk (2-4)

Reactie van Dennis den Turk

“ Ik ben het meest teleurgesteld over de kansen en mogelijkheden die wij aaneenregen in het eerste deel van de eerste helft. We moeten eigenlijk op 2-0 en 3-0 komen. Zij ( Honselersdijk) zijn pak ‘m beet zesmaal voor het doel geweest en scoren er vier. De kansen die zij kregen scoren ze ook en bij ons was dat niet het geval. Er was trouwens maar één team die voetbalde en dat waren wij. Zij speelden op de counter en dat ging hen goed af. Ons grootste manco op dit moment is doeltreffendheid voor het doel. Dat was ook al zichtbaar in de midweekse wedstrijd tegen BOL Ik kan helaas geen beroep doen op een aantal spelers, maar dat is geen excuus voor dit verlies, laat dat duidelijk zijn”, aldus de trainer van Forum Sport.

Reactie van André Lourens

“Ik ben een heel tevreden, man, dat kun je wel zeggen. We doen het – als team- met heel veel eigen, jonge jongens, gewoonweg heel goed. Wij waren scherper in de duels. Ook bij hoekschoppen waren wij effectief, hoewel we daar niet extra op trainen, hoor. Het is hier altijd thuiskomen. Ik ben hier ruim 20 jaar geweest, alleen nu 90 minuten plus extra tijd, even niet. Zo werkt dat. Nu even genieten dit weekend, ook dat we over Forum Sport heen gaan op de ranglijst en dinsdag wacht weer de uitwedstrijd bij Die Haghe”, aldus de trainer van Honselersdijk.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten