augustus 16, 2022

RKAVV JO9-1 heeft zondag 29 augustus het Hoofdklasse toernooi bij Alphense Boys gewonnen

Het talentvolle jeugdteam kwam al vroeg in de poulefase de JO9-1 van de gastheer uit Alphen a/d Rijn tegen. Deze topper wist RKAVV echter met veel strijd, samenspel en individuele klasse met 2-1 te winnen. Omdat ook de drie volgende poulewedstrijden, tegen De Baronie, VVSB en RCL, werden gewonnen, ging RKAVV als poulewinnaar de knock-out fase in. 

In de kwartfinale troffen de jongens vervolgens het sterke team van Wilhelmus JO9-1. Door de hele wedstrijd goed druk op de bal te zetten en dit te combineren met goede passing was RKAVV continue de bovenliggende partij. Dit werd echter, tot grote spanning bij de vele toeschouwers langs de lijn, pas in de laatste minuut beloond met het enige doelpunt van de wedstrijd. Wat een mooie overwinning! Vol van adrenaline en vreugde moest de knop echter al direct weer om naar de halve finale. Hier wachtte het technisch goed voetballende team van AS ’80 uit Almere. Deze ploeg had in de poulefase indruk gemaakt met mooi verzorgd voetbal. En ook hier wist RKAVV goed antwoord op te geven. Ondanks een 0-1 achterstand kwamen de roodwitten sterk terug en wist RKAVV de achterstand, mede dankzij de goede conditie, in de laatste minuten om te draaien naar een 2-1 overwinning. Finale dus! En in de finale van dit zeer sterk bezette toernooi wachtte Fortuna Wormerveer. Een tegenstander die in de competitie bij AJAX is ingedeeld. En hoewel direct duidelijk was dat dit ook echt wel een heel goed team was, bleek al snel dat qua samenspel en conditie RKAVV beter was. Na een vroege 1-0 werd het uiteindelijk 5-1 en mochten de spelers én trotste trainer Cristiaan de beker mee terug naar Leidschendam nemen. Een topprestatie en een hele goede start van een mooi seizoen!

Op de foto van li na re:
bovenste rij: Matthijs, Luuk, Joah en Staf.
Onderste rij: Ruben, Arif, Timofey en Kawah.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten