PGS/Vogel wint eindelijk weer

Doordat trainer Vita Lorente afwezig was, was het zaterdagmiddag de taak aan Wim van Laar om PGS naar de overwinning te sturen. Het eerste kwartier leek PGS al de veel betere ploeg, maar uit het niks werd een voorzet van Wanica door de wind gevangen en vloog daardoor over keeper Milan Brakel heen.

Niet snel daarna viel een lange bal van Wanica over de verdediging van PGS en werd het zelfs 0-2. Het moment voor PGS om een tandje bij te gaan zetten en dat deden ze dan ook. Een voorzet van Mark van Ruitenbeek kon al snel achter de keeper worden gewerkt door Max de Bruijn. Niet veel later kon Rik van de Graaf aanleggen voor een vrije trap en stond het alweer gelijk. PGS bleef druk zetten en voelde dat er nog veel meer in het vat zat. Rik van de Graaf kon dan ook even later de 2-3 aantekenen met een schuiver in de verre hoek. Nog voor rust kon ook Max de Bruijn zijn tweede binnenschieten op aangeven van Orry van der Gronden. De veerkracht die PGS liet zien na de vroege achterstand was goed en de tweede helft zou dat alleen maar meer tonen.

PGS ging door waar het de eerste helft geëindigd was. Binnen het kwartier lagen de 2-5 en 2-6 er al in via Orry van der Gronden en de derde van Max de Bruijn. Ondanks dat PGS nauwelijks iets meer weggaf viel toch even later de 3-6 van Wanica er nog in. Dit verstoorde PGS verder niet en kreeg de ploeg even later een penalty. Rik van de Graaf kon dan ook voor zijn derde aanleggen en faalde niet, 3-7. De scoren liep uiteindelijk nog op tot 3-9 via goals van Bas Sant en Moncif Hakmaoui. Een goede generale voor de wedstrijd tegen Houtwijk van volgende week.