Sterk RKAVV wint bij koploper Hoogeveen

RKAVV heeft koploper Hoogeveen haar tweede nederlaag van het seizoen toegediend. In Drenthe bleek één treffer voldoende voor de volle buit.

De wedstrijden tussen RKAVV een Hoogeveen staan garant voor veel spektakel. De twee aanvallend ingestelde ploegen zorgen altijd voor aantrekkelijke wedstrijden. Ik september won Hoogeveen na een spektakelstuk in de laatste minuut met 3-4. Sindsdien ging het de Drenten goed af, en is het al maanden koploper in de hoofdklasse.

Voorafgaand aan de wedstrijd, die live uitgezonden werd, stak de selectie van RKAVV haar aanvaller Jeremy van Lochem een hart onder de riem. De 23-jarige spits scheurde vorige week voor de tweede keer in anderhalf jaar tijd zijn kruisband af waardoor zijn voetballoopbaan mogelijk niet meer voort kan zetten. De Leidschendammers hadden een groot spandoek meegenomen om Van Lochem sterkte te wensen. Hij keek vanuit huis mee naar de live-uitzending.

Hoogeveen begon sterk aan de wedstrijd. Het drukte in de eerste paar minuten RKAVV terug op de eigen helft, maar al vrij snel werd RKAVV ook sterker. Het spel golfde, net als eerder dit seizoen in Leidschendam, op en neer. Waar toen ontzettend veel kansen te noteren vielen, bleven die in Hoogeveen lang uit. Pas na ruim twintig minuten diende zich de eerste echte kans van de wedstrijd aan. Hoogeveen goalie Van De Beld had moeite met een schot van Zakaria Amrani. Vervolgens kwam de bal via Remco Overdevest bij Ayoub Boukhari terecht, maar zijn inzet werd geblokt. Even later was Robin Steffens dicht bij de openingstreffer. Uit een vrije trap van Ayoub Boukhari schoot Steffens hard in het zijnet.

Hoewel Hoogeveen dreigend oogde, kwam het niet tot grote kansen. De thuisploeg probeerde het met een aantal afstandschoten, maar doelman Mike Ten Kroode liet zich niet verrassen. Op slag van rust voerde Hoogeveen de druk nog even op, maar RKAVV overleefde die storm vrij eenvoudig.

Na rust kwam Hoogeveen goed uit de startblokken. Het duwde RKAVV ver terug en na enkele minuten kreeg het via Noah Schuurman een grote kans. Schuurman snelde naar binnen en krulde de bal vervolgens op de lat. Hierna herpakte RKAVV zich en ging het zelf weer verder vooruit voetballen. Hoewel het opnieuw een aantrekkelijke wedstrijd was, bleven grote kansen ook in het tweede bedrijf lang op zich wachten. Langzaamaan kreeg RKAVV iets meer overwicht. Met nog een kwartier op de klok kwamen de rood-witten op voorsprong. Na een fijne steekpass van Ayoub Boukhari rondde Remco Overdevest koelbloedig af: 0-1.

RKAVV bleef gas geven en ging niet achteruit lopen. Daardoor kreeg het in de slotfase nog kansen om de score te verdubbelen. Onder andere via een kans van Hayden Bergen. In de absolute slotfase probeerde Hoogeveen het nog, maar RKAVV kwam niet meer in de problemen en trok de zege over de streep. Een bijzondere vermelding voor debutant Nasser El Moussaoui. Hij maakte zijn eerste minuten in het vlaggenschip van RKAVV, speelde direct een hele wedstrijd en deed dit voortreffelijk.