Sportclub Monster wint nipt van Loosduinen

Op een zonovergoten sportpark Polanen stond de wedstrijd tegen de nummer tien van de ranglijst, Loosduinen op het programma. Belangrijk voor de thuisclub om in het spoor van het ongenaakbare FC Skilzz te blijven. Traditiegetrouw is Loosduinen een team dat zijn huid duur verkoopt, dus Monster moest vol aan de bak.

Monster trok direct het initiatief naar zich toe en in de vierde minuut was er al een kans voor Bink de Brabander te noteren, echter de keeper van Loosduinen redde met een mooie safe. In de vervolgfase gebeurde er niet veel, Monster had veelal het initiatief maar echte kansen waren er niet; pas in de 20e minuut was het weer Bink die net naast schoot. Een aantal minuten later was het Loosduinen dat voorzichtig wat initiatief begon te tonen en zowaar een aantal kansjes wist te creëren.

Toch was het Monster dat het net als eerste wist te vinden; na een mooie actie van Nieburg tot aan de achterlijn, trok hij de bal voor het goal, waar Jordi van Maanen klaar stond om dit buitenkansje te benutten: 1-0 Helaas wist Monster tot aan de rust verder weinig kansen te creëren en ook Loosduinen niet, dus de supporters waren blij om even uit de koude wind in de kantine een natje en een droogje te scoren.  De tweede helft kwam Loosduinen fel uit de startblokken en was het duidelijk dat Monster nog vol aan de bak moest in de tweede helft, om een overwinning uit het vuur te halen. Het speelbeeld was vrij eenzijdig; Monster wilde wel aanvallen, maar Loosduinen zat er bovenop en gaf de Monsternaren geen centimeter ruimte.

In de 70e minuut was er de eerste kans voor Loosduinen, maar het schot belandde in de handen van keeper Broch die verder niet veel te doen had. Gezien de magere voorsprong, bleef Loosduinen geloven in een resultaat. Monster wist de kleine kansen, die het kreeg niet te verzilveren; in de slotfase leek het alsnog te gebeuren toen Warbout het strafschopgebied in dribbelde; hij leek in een uitstekende positie om de keeper te verschalken, maar koos om de bal af te spelen op Van Maanen; deze had de pech dat er nog net een been van een Loosduinen speler tussen zat. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning en bleven de punten terecht in Monster. Op naar volgende week, wanneer er weer een mooie Westlandse derby in de Lier is!

Redactie en foto: Sportclub Monster