Aarlanderveen completer dan Blauw Zwart

Had de wedstrijd anders kunnen verlopen als de drie scoringskansen in de eerste 45 minuten, bij een stand van 1-0 in het voordeel van de Blauwen, waren benut? Drie mooie scoringskansen zagen de toeschouwers in rook opgaan. Bastiaan Hendriksen zag zijn vrije trap in de 19e minuut, via een verdediger tot corner worden verwerkt,  Dunke Lagerberg kopte in de 22e minuut de bal vanuit een perfect genomen vrije tap van Hendriksen, langs de verkeerde kant van de doelpaal en in de 38e minuut was het Tommy de Jong die een vrije trap snoeihard rakelings over de doellat schoot.  Illiass Assabban had de Blauwen, na een solo vanaf de linkerkant, met rechts, in de 14e minuut op een 1-0 voorsprong gezet. Aarlanderveen had zeker een veelvoud aan kansen gehad om langszij te komen. Zij vonden de uitstekend in vorm zijnde Blauw Zwart-doelman Azar Ghennem op hun weg.

Blauwen overklast

Aarlanderveners kwamen vast besloten de kleedkamer uit om zo snel mogelijk langszij te komen. Dit lukte al in de 47e minuut. De 38-jarige, oudste speler in het veld, Moussa Kallisse, schoot de gelijkmaker binnen. Doelman Landry Njoya, die de geblesseerde doelman Ghennem, na de rust verving, zag zijn eerste bal na een scrimmage, achter hem in het doel verdwijnen. Na deze snelle gelijkmaker was het Aarlanderveen dat de gehele tweede helft de wedstrijd bepaalde. Zij overklasten de zeer jonge Wassenaarders. Ondanks het betere spel van de tegenstanders verzuimde Bram Smit in de 58e minuut de Blauwen op voorspong te zeten. Hij verscheen alleen met bal voor de het doel van Aarlanderveen. Oog in oog met doelman Bram Egberts liet hij deze kans liggen. Bastiaan Hendriksen zag een vrije trap, vanaf 30 meter, door de doelman met moeite tot hoekschop werd verwijderd. Dit was de laatste kans voor de Blauwen. Nog geen 3 minuten later was het aanvoerder Ton Nouwens die voor Aarlanderveen de 2-1 en in de 38e minuut 3-1 op het scorebord liet aanbrengen. Voor de technische staf is het door de afwezigheid van vele afwezigen iedere week weer puzzelen om tot een goede opstelling te komen. Voor de jonge selectie een leerzaam proces, waarin geloofd moet worden, dat zeker in de toekomst zijn vruchten zal afwerpen.  Met nog 13 wedstrijden in het vooruitzicht mist Blauw Zwart net de aansluiting met de subtop en bezet nu in de middenmoot de 9e plaats met 18 punten samen met Nieuwkoop 21 punten en Oegstgeest 19 punten. Aanstaande dinsdag de uitwedstrijd tegen Be Fair en zaterdag uit naar Nieuwkoop. Aansluiting naar de subtop ligt nog steeds binnen bereik. Succes.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher