VELO moet ruim buigen voor Voorschoten’97 (zat)

Thuis was VELO nog de baas maar in de heenwedstrijd maakte goalgetter Thom Wijnalda met drie doelpunten het verschil en bezorgde Voorschoten ’97 na een 3-1 voorsprong bij rust een ruime 5-3 overwinning.

In de beginfase van de wedstrijd twee gelijkwaardige teams met aan beide kanten enkele doelpogingen. Namens VELO probeerden Sergi Roeleveld en Ricky van Mierlo de score te openen maar het vizier stond niet op scherp. Bij Voorschoten ’97 waren Benjamin Beumer en Loyd van der Meer onzuiver in de afronding. Na zo’n 20 mminuten was het toch de thuisclub dat op voorsprong kwam door Thom Wijnalda, 1-0,  die op een voorzet van Ronnie de Roode weifelend optreden van de VELO-defensie afstrafte. De vreugde was echter van korte duur want vanaf de aftrap was het Ricky van Mierlo, diep gestuurd door Lars de Jong, die alleen voor doelman Stephan van der Niet niet faalde, 1-1. Sergi Roeleveld kreeg daarna de kans om VELO aan de leiding te brengen maar de Voorschoten-doelman wist met zijn voet de inzet tot corner te verwerken.

In het laatste kwartier van de 1e helft vergat VELO te voetballen en kon Voorschoten’97 de wedstrijd naar zich toe trekken. Na eerst een vrije kopbal over het doel was Thom Wijnalda, op aangeven van Loyd van der Meer, in de 37e minuut wel doeltreffend, 2-1. Enkele minuten later wederom de handen omhoog bij Voorschoten ’97 toen Martijn Hogenboom vrij eenvoudig de 3-1 op het scorebord bracht.

In de 2e helft, met Mitchell Weissenberg voor Sergi Roeleveld, direct al een grote kans voor Voorschoten ’97 om de wedstrijd op slot te gooien maar VELO-doelman Deniz Pamuk kon met de voet een doelpunt van Ronnie de Roode voorkomen. Het was slechts uitstel van executie want in de 61e minuut werd het wel 4-1 na een benutte strafschop van Thom Wijnalda na een handsbal (?) van Kenan Schenkeveld. Trainer Kevin van der Geest bracht met Reinier Maartense en Mo Ozdemir nog verse krachten in voor Kenan Schenkeveld en Benjamin el Amrani. 

VELO probeerde terug te komen in de wedstrijd en wist in de 71e minuut ook te scoren via Lars de Jong, 4-2, op een voorzet van Daan van Rossum. Voorschoten ’97 kwam direct weer met een doeltreffend antwoord, 5-2, door Mohamed Maatoug. Rick Das bracht met de 5-3 weer enige hoop bij VELO en als Roderick Meinema en Mitchell Weissenberg in de slotfase de kansen hadden benut, zou een onverwachte remise nog mogelijk zijn geweest.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Stoffer, goede wedstrijd, kon Voorschoten’97 verdiend de drie punten bijschrijven en kon VELO teleurgesteld met lege handen terug naar Wateringen.

As. zaterdag speelt VELO thuis tegen Valken ’68. Uit nog een 2-2 gelijkspel en als VELO weer wil winnen dan zullen de mannen van Kevin van der Geest de gehele wedstrijd bij de les moeten zijn, defensief de gelederen gesloten moeten houden en vooral de kansen moeten benutten.

Redactie: Louis de Letter
Foto: Archief

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten