Te mat spelend Laakkwartier pakt de winst bij HMSH

HMSH – Laakkwartier 0-2

Laakkwartier had deze wedstrijd in de eerste 45 minuten moeten beslissen. Voldoende scoringskansen werden gecreëerd echter de scherpte in de afwerking was in de kleedkamer gebleven. HMSH verdedigde stug en speelde met een extra verdediger, die vanaf de zijlijn de zaak goed bewaakte. Bij enig gevaar ging de vlag omhoog voor buitenspel. Het duurde enige tijd voordat de Amsterdamse scheidrechter Helgering door had dat hij vele keren in de maling werd genomen.

Met deze kennis was hij genoodzaakt zijn diagonaal verder door te trekken om zelf de beslissingen met betrekking tot het beoordelen van wel of geen buitenspel. Paar keer liet hij zijn collega aan de zijlijn links liggen en beoordeelde zelf. Maar tot de orde werd hij niet geroepen en zo kon hij de tweede helft, tot grote ergernis van spelers en supporters van Laakkwartier,  zijn verdediging weer bijstaan. Het grootste euvel lag bij Laakkwartier zelf. “Geen scherpe afwerking, slechte aansluiting, te mat spelend en gemis van gretigheid”. Ruststand 0-0.

In de 2e helft werd het voetbal niet beter. De combinaties bij HMSH liepen soepeler. Verdedigend hield Laakkwartier stand met aan het hoofd doelman Alessandro Veugelers. Met een groot aantal reddingen hield hij HMSH van scoren af. De aanval van de Laakkwartier trachtte regelmatig met snelle aanvallen voor het doel van HMSH te komen. Vaak ontbrak de snelle aansluiting en liepen de spitsen zich vast.  Vlak voor het einde was het Connor Coward die in de diepte werd aangespeeld en de bal achter HMSH-doelman Ozgun Arslan de 0-1 binnenschoot. Nog geen twee minuten later werd binnen het 16 metergebied Karam Boukhari neergelegd.  Hij schoot Laakkwartier met zijn stafschop, à la Neeskes, de bal snoeihard strak onder de lat,  in veilige haven. 

Coos Hübscher.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten