Jordy Coene: De groei van Die Haghe zit in de totale breedte van de club

Hoe gaat het met jou en je familie?

Hoi Arjan, met mij en mijn familie gaat het goed. We zijn gezond en het klinkt cliché maar uiteindelijk is dat het allerbelangrijkste in het leven. Het zijn rare tijden maar gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel want daar is iedereen wel aan toe.

Hoe staat het ervoor bij Die Haghe?

De club staat er goed voor. Uiteraard hebben wij net als veel andere sportclubs behoorlijk last van de Corona crisis en dit heeft uiteraard effect op onze financiële huishouding, maar door de financiële steun vanuit de overheid en de Gemeente Den Haag (kwijtschelding veldhuur) gaan we deze crisis goed doorkomen. Verder bestaat Die Haghe uit leden die de club ook in deze lastige tijd blijven steunen want het verloop is minimaal en dat geeft maar aan dat we met z’n alle Die Haghe zijn!

Jullie maken een explosieve groei door, in hoeverre kan de club de aanwas aan?

Ja de groei heeft zich al ingezet in het jaar dat ons oude clubgebouw vanwege een brand afgebroken moest worden. Ik denk dat de groei ook te maken heeft met de DNA van de club want deze is in mijn ogen goed en positief te noemen, want iedereen is bij ons welkom zolang je maar aan de normen en waarden van de club houdt. Iedereen mag zijn wie hij/zij wil zijn!

De groei zit hem ook in onze meidenafdeling. Je merkt al een aantal jaar dat meidenvoetbal in de lift zit en dat meiden ook een bepaald niveau najagen. Bij Die Haghe zijn we hier al een aantal jaar mee bezig en momenteel spelen alle meidenteams op het hoogste niveau en speelt het eerste damesteam in de 2e klasse.  Verder hebben wij de ISH (International School of The Hague) al een tijdje als buurman en hierdoor is Die Haghe als club ook wel gegroeid.

Tot slot hebben wij Die Haghe een groot club vrijwilligers die al hun hele leven bij de club actief zijn en waarnodig de schouders er onder kunnen zetten. De afgelopen jaren hebben wij onder leiding van het Technisch Jeugd Kader een sterke organisatie neergezet en daar plukken wij nu nog elke dag de vruchten van, want het blijft best een organisatie om 1100 leden aan het voetballen de houden.  

Die Haghe wil graag hogerop, hoe bewaken jullie de breedte teams?

Natuurlijk willen met Die Haghe hogerop maar dit moet niet ten koste van alles gaan. Wij willen dat plezier en prestatie hand in hand gaan en daarom doen wij dit ook stapje voor stapje.

De breedtesport is voor ons heel belangrijk, dit is de levensader van de club. Dit geldt overigens ook voor de overige seniorenteams, zonder deze leden heb je het als club in mijn ogen geen bestaansrecht.

De komende jaren willen wij meer gaan investeren in onze breedtesport teams.  Dit traject gaan we samen oppakken met de Stichting WSDH. Onze sport coördinator Jeremy vd Stap heeft hiervoor een platvorm gemaakt (Coach de Coach).  In dit plan staat bijvoorbeeld beschreven hoe wij onze (breedte) trainers beter kunnen begeleiden op zowel technisch als pedagogische vlak. Dit seizoen zijn we hier al mee begonnen en dit werd als zeer prettig ervaren door trainers.

We gaan dus veel meer inzetten om het ontwikkelen van ons jeugdkader doormiddel van het aanbieden van cursussen zoals JVT, UEFA C enz.

In hoeverre kan en wil Die Haghe nog doorgroeien?

Als je kijkt naar het aantal leden zitten wij wel aan onze max. Uiteindelijk heb je wel velden en kleedkamers nodig en daar wrikt de schoen wel een beetje.  

Naar de kwaliteit kijkende hebben wij nog genoeg ruimte om te groeien. We zijn natuurlijk op de goede weg maar we zijn er nog niet. Ik ben pas tevreden als we ervoor kunnen zorgen dat meer dan de helft van het 1e elftal uit spelers bestaat welke door ons zelf zijn opgeleid.

Als je kijkt naar alle jaargangen, welke jaargang springt er bovenuit bij jullie?

Poeh dat is een lastige vraag. Ik zou bijna zeggen toen ik zelf met Die Haghe 5 kampioen werd in het seizoen 2015/2016 nee hoor geintje. Ik denk toch het seizoen dat onze eerste elftal kampioen werd in de 2e klasse want in dat seizoen speelde ook voor het eerst alle selectieteams in de hoofdklasse. Dit was voor ons de bevestiging dat we als club op de goede weg zijn.

Als er spelertjes zijn die nog willen gaan voetballen, vanaf welke leeftijd zijn ze welkom en hoe melden ze zich aan?

Bij Die Haghe kan je al vanaf je 4e jaar je aanmelden en als je denkt Die Haghe lijkt mij een geweldige club meldt dan aan via de website www.svdiehaghe.nl (over de club -> lidmaatschap).

Zijn alle elftallen nu compleet?

Op dit moment zijn nog niet alle selectie elftallen compleet. De komende weken (11 mei 2021 tot 1 juni 2021) starten we dan ook met open selectietrainingen dus mocht je interesse hebben meld je dan aan via  JC@svDieHaghe.nl  (geef in de e-mail aan wat je leeftijd is, op welke positie je speelt en wat je ambities zijn?).

We hebben binnen alle selectieteams nog ruimte voor 2 spelers. Dit geldt overigens ook voor de damesafdeling welke groter en groter wordt.

Voor de volgende specifieke lichtingen zoeken wij spelers:

  • JO13-3 (geboorte jaar 2010) Dit jaar starten wij met een team wat vervroegd de overstap maakt naar een grootveld. Voor dit team zoeken wij nog min. 4 spelers die dit ook als uitdaging zien.
  • JO10 selectie keeper (geboorte jaar 2012)
  • JO14-1 hier hebben wij nog plek voor min. 4 spelers

Voor de overige teams hebben wij ook nog plek voor spelers/speelsters die zichzelf willen uitdagen op een hoger niveau.

Zoveel jeugd vraagt om een strakke organisatie, kun je kort uitleggen hoe jullie dit geregeld hebben?

Zoals ik hierboven al aangaf hebben wij de afgelopen jaren met het Technisch Jeugdkader (onder leiding van Hans Honders) een strakke organisatie neergezet.  Wij werken bijvoorbeeld met Hoofd Coördinatoren, welke bij de onderbouw ondersteund worden door lijn coördinatoren. Elke lichting heeft een eigen lijn coördinator. Hierdoor verdeel je de “werkdruk” omdat je met een grotere groep mensen bent die elkaar ondersteunen om alles draaiende te houden. Ook heeft elk team een teamouder. De teamouder is weer het aanspreekpunt voor de lijn coördinator. Dit is 1 van de voorbeelden waarom onze organisatie als een huis staat en wij door de jaren heen zo onwijs zijn gegroeid.

Wat is jullie ultieme droom met de jeugd?

Ja dat is een lastige vraag want je zit dan gelijk te denken aan op welk niveau moeten we gaan spelen enz. maar ik denk dat het belangrijkste is dat iedereen zich op de club veilig en fijn voelt en waar kinderen een basis meekrijgen waarop ze later kunnen terugvallen dus deels leven we deze droom al.

Bedankt voor het interview en veel succes met de site en blijf gezond!!!

Deel dit artikel met anderen:

Geef een antwoord

Laatste berichten