BSC’68 ontsnapt tegen FC Banlieue aan puntverlies

BSC trad zaterdag, pal naast vliegveld Zestienhoven, aan tegen laagvlieger FC Banlieue. Trainer Timo van Leeuwen nam de honneurs waar van de afwezige Marco Lange en die waarschuwde de ploeg voor onderschatting. Hij had de uitslagen van de sympathieke ploeg goed bestudeerd en opvallend detail was dat de ploeg slechts in één wedstrijd niet tot scoren was gekomen. En ondanks het schamele puntentotaal van zeven hadden ze er al dertig inliggen.

Een gewaarschuwd man telt voor twee zou je zeggen maar dat liep even anders. De eerste twintig minuten was BSC heer en meester. Hectische taferelen speelden zich af voor het Rotterdamse doel maar die dekselse bal wilde er maar niet in. Tot drie maal toe voorkwam de paal een treffer terwijl ook de lat nog een keer spelbreker was. En als we dan een keer geen medewerking kregen van het ijzerwaar stond doelman Steven Eilering in de weg. Hoe hij dit voor elkaar kreeg weet hij waarschijnlijk zelf niet. maar toen de kruitdampen van de eerste twintig minuten een beetje opgetrokken waren stond het nog gewoon 0-0.

En dan treedt die ouderwetse voetbalwet in werking. De eerste de beste keer dat FC Banlieue op de Benthuizense helft kwam versiert het een vrije trap op zo’n zesentwintig meter van het doel en de nummer tien schiet de bal uiterst effectief in de linker hoek terwijl doelman Michael Verhoef die in de rechter verwacht. Niet zo sportief van die nummer tien maar de treffer telt. Hierna is het initiatief weer voor BSC maar ondanks een aantal 100 (honderd!)% kansen breekt de rust aan met een 1-0 achterstand.

De rust gebruikt van Leeuwen om de boel weer op scherp te krijgen en meteen lijkt dit haar vruchten af te werpen. Lijon Korving wordt diep gestuurd en die laat, alleen voor de keeper, een prachtig lobje los dat in het lege doel lijkt te verdwijnen maar helaas gaat de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Als een domme overtreding opnieuw een vrije trap oplevert houden we ons BSC hart al vast maar deze keer loopt het goed af. Dezelfde nummer tien knalt de bal snoeihard op de binnenkant van de paal maar eindelijk krijgen we dat greintje geluk dat we tot nu toe gemist hadden. De bal ploft niet tegen de touwen maar weer terug het veld in. De tijd begint te dringen en zoals wel vaker in zo’n situatie wordt stopper Thijs de Ruiter mee naar voren gestuurd. En dat levert meteen resultaat op. Falco Henzen stoomt op over de rechter flank en geeft een afgemeten voorzet. De Ruiter staat zo vrij als een vogel en pakt dit buitenkansje dankbaar aan. Met een simpele voetbeweging laat hij Eilering kansloos en nu is het zaak door te pakken. Opnieuw een prima voorzet van Henzen en hoewel Lody Dijkhuizen zelf een poging had kunnen wagen legt hij gedecideerd terug op Lijon Korving die de 1-2 aantekent. Nog is de koek niet op en het is de prima ingevallen Bas Splitthoff die de derde treffer binnen schuift. Lody Dijkhuizen is nog dicht bij een vierde treffer maar hij beukt de onderkant van de lat. Al met al een verdiende overwinning tegen een ploeg die goed tegenstand bood en die best nog wel punten gaan halen.

Dinsdagavond om 20.00 uur spelen we de inhaalwedstrijd uit tegen NOC Kralingen.

Redactie: Hans Verhoeff
Foto: Archief

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten