Column van een keeperstrainer

Al jaren hou ik samen met Frans Timmermans, Edward Annokee en Sander Brederode 1 keer in de twee maanden een keepersborrel houden ergens op een terras of bij een van ons thuis. Dan praten we over de goede oude tijd, toen wij nog actief waren als keeper en Frans als keeperstrainer. Dan komen die mooie momenten voorbij, zoals bijvoorbeeld de wedstrijden om de HC cup waar Edward de keeper was van V.C.S., ik was toen de keeperstrainer bij V.C.S. en Frans de keepers coördinator. Die mooie finale in 2003 tegen VELO die wij wonnen met 3-1. Of die wedstrijd met V.C.S. tegen ADO amateurs met Martin Jol als trainer bij ADO in de Hoofdklasse, toen het hoogste amateur niveau. Maar ook de bezetenheid van Frans tijdens een keeperstraining en dan die glinstering in zijn ogen als we over het keepersvak hebben. Maar ook de momenten als het niet goed gaat hoe Frans dan reageert en uiteindelijk de keeper weer nog beter terug brengt als dat hij was. Toen Frans mijn keeperstrainer was bij Cromvliet, keepte ik daar met Sander Brederode, Vincent Mars en Arno Smits en toen konden we zien aan de schoenen die hij aan had wat voor een training het zou worden, had hij zijn quickies aan, ga er dan maar van uit dat je de volgende dag moeite heb met trappen lopen.  Frans inmiddels bijna 75 jaar! heeft nog altijd die passie voor het keepen, als Frans 20 jaar later was geboren dan zat hij nu naast Louis van Gaal op de bank bij het Nederlands elftal.  Maar hij zou nu nog steeds een superscout kunnen zijn die we hier in Den Haag veel te weinig hebben. Want je moest eens weten hoeveel talentvolle keepers hier in Den Haag en omstreken keepen, maar nog altijd echte clubliefde hebben en absoluut niet weg gaan bij hun eigen cluppie, maar zeker hoger kunnen keepen. Een van die keepers is Jari Puister die inmiddels wel op niveau keept maar wellicht nog hoger kan komen. En laten we nu toevallig met onze keepersborrel neergestreken zijn bij cafe “de Stad” van Patrick Puister en Patrick is nou precies zo’n keeper die ook zijn plafond niet gehaald heeft, terwijl hij echt wel het niveau van zijn zoon had kunnen halen, want ook hij kon beter en hoger, maar heeft natuurlijk wel zijn kunsten laten zien op een behoorlijk niveau. Dus volgt Jari zijn vader in zijn voetsporen, maar probeert hij het allerhoogste eruit te halen en ik denk dat dat ook gaat lukken, want Jari is nog jong en nog lang niet op zijn plafond, we gaan het zien. En dan strijken we daar neer bij cafe “de Stad” waar het goed vertoeven is met een heerlijk sfeertje, drankje en een uitstekende bediening met Patrick aan het hoofd. Patrick die overigens ook een uitstekende keeperstrainer was op het hoogste amateurvoetbal, maar nu met zijn drukke werkzaamheden het keepersvak even achter zich laat, maar stiekem hoop ik dat hij ooit nog keepers zal trainen en naar een hoger niveau zou brengen. Maar wederom hebben we weer een super gezellige keepersborrel gehad en eigenlijk zou ik wel meer keeperstrainers uit willen nodigen om elkaars ervaringen te delen, ik denk dat ik in de toekomst toch ga proberen om een aantal keepers en  keeperstrainers bij elkaar te krijgen en er een gezellige avond van maken bij uiteraard cafe “de Stad”, dus wie weet binnenkort een geëmailleerd gezelschap te bewonderen bij cafe “de Stad”.

Eigenlijk best bijzonder dat we telkens weer mooie verhalen en plannen hebben over dat mooie en onderschatte keepersvak hebben, we blijven dit zeker doen en we blijven keepers volgen in onze Haagsche regio. Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur en we gaan weer de wei in en gaan weer het uiterste uit onze keepers halen. 

Ik wens elke keeper en keeperstrainer een mooi seizoen toe en hopelijk komen we elkaar weer ergens tegen op een voetbalveld, succes allemaal.

Larry Haaksma, keeperstrainer Oliveo en RAS.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten