Technische staf Wippolder blijft nagenoeg compleet 

Het bestuur van sv Wippolder is verheugd mee te kunnen delen dat de begeleiding rondom de selectie voor komend seizoen nagenoeg hetzelfde zal zijn. Bij zowel het 1e elftal als 2e elftal is na evaluatie gebleken dat iedereen blij is met de samenwerking en graag op deze wijze door wil gaan in het nieuwe seizoen. De prestaties die samengaan met het plezier en de onderlinge band geeft vertrouwen in een vervolg op de samenwerking tussen spelersgroep en staf. 

Zoals eerder is vermeld hebben de club en hoofdtrainer Mark Moen afgesproken de samenwerking te verlengen. Spijtig genoeg stopt assistent trainer Sandro Tarantino maar werd er in Haico Herbert een nieuwe assistent gevonden, waardoor de trainersstaf in combinatie met tweede elftal trainer René Koetsenruiter weer compleet is. 

De eerste seizoenshelft heeft laten zien dat Wippolder ondanks veel nieuwe gezichten, een vijftal basisspelers dat vertrok en nieuwe trainers met een andere speelwijze zich snel heeft aangepast en veel in haar mars heeft. De huidige spelersgroep heeft een goede balans van kwaliteiten om te komen tot resultaten en de groep is gedreven om de vooraf gestelde doelstellingen te willen behalen. Met een tweede positie op de ranglijst is het 1e team bezig aan een sterk seizoen en wil het blijven strijden om die bovenste plekken met kans op promotie naar de (zaterdag) eerste klasse. Ook het tweede team presteert goed en staat in de reserve eerste klasse op een mooie plek in de subtop. 

Het bestuur van Wippolder is trots op het feit dat veel mensen hun bijdrage leveren aan het plezier, de verbinding en de goede resultaten. De technische staf rondom het eerste elftal bestaande uit teammanagers Peter Rothfuz, Peter Stellingwerf en Richard Hiep hebben allen aangegeven ook komend seizoen klaar te staan voor de club, spelers en overige stafleden. Bij de staf rondom het tweede team is dit niet anders en verloopt de samenwerking ook prettig. Teammanagers René Schouwstra en Karel Sanders zorgen ervoor dat het de spelers aan niets te kort komt. 

Ook de grensrechters Peter Wennekes en Ruud Zantman hebben aangegeven door te gaan bij de groep al is het even afwachten bij Ruud hoe het herstel vordert na een recente knieoperatie. 

Een goede medische staf is van belang en zal er ook komend seizoen hetzelfde uitzien. Verzorger Arthur Alberts zal er ook komend seizoen staan voor de mannen en alleskunner Laurence van der Spek staat zoals altijd ook weer klaar voor de club. Met fysiotherapeut Tijn van der Horst als welkome aanvulling kunnen selectiespelers direct terecht voor behandeling en advies. Ter uitbreiding kunnen overige (jeugd) leden in het nieuwe seizoen ook gebruik maken van deze behandel faciliteiten. 

In het nieuwe seizoen worden verder ook de keepers onder handen genomen door last but not least keeperstrainer Hans Suiker. Met zijn gedrevenheid zet hij de selectie keepers op scherp en brengt hen naar een hoger niveau. Huidige selectie doelman Danny Jager zal met Suiker meelopen om hem op te volgen voor het trainen van een deel van de jeugdkeepers. 

Achter de schermen wordt er ook gesproken met de spelers. Veel selectiespelers hebben inmiddels aangegeven de club wederom trouw te blijven. Hier zal de komende weken meer over bekend gemaakt worden. Erg fijn is ook dat het actief bezig zijn om de brug tussen jeugd en senioren te slaan zijn vruchten afwerpt. Met de inpassing en doorstroom van jeugd naar de seniorenselectie zullen er ook in het nieuwe seizoen een aantal spelers uit eigen kweek de overstap naar de selectie gaan maken. 

Naast de voorbereidingen op het nieuwe seizoen bouwt het ambitieuze Wippolder verder aan de toekomst. Bij de jeugd wordt er gewerkt om de trainersinvulling op orde te krijgen en ook de overige senioren elftallen en het damesvoetbal krijgen de nodige aandacht. De douches zijn recent vervangen, er komen zonnepanelen en er zal spoedig worden gestart met de aanleg van een nieuw kunstgrasveld.  

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten