Geel Zwart voor Geel Blauw – Wilhelmus steunt Oekraïne

Inzamelingsactie Oekraïne bij Wilhelmus
Oorlog in Europa. Je zou zeggen: dat kan toch niet. Hebben we dan niets geleerd?
Maar het gebeurt. Oekraïne wordt belegerd. De mensen daar verdienen onze steun.

Veel Nederlanders willen helpen. Maar hoe? De meeste acties richten zich op de vluchtelingen. Dat is begrijpelijk. Maar de hulp voor zorginstellingen in Oekraïne zelf blijft achter en daar kunnen wij als vereniging wat aan doen.

Sinds 1993 stuurt Stichting Holland-Oekraïne konvooien met noodzakelijke hulpgoederen aan armlastige ziekenhuizen, verpleeghuizen, psychiatrische instellingen, scholen en sociale diensten in Oekraïne. 720 trailers zijn er al afgeleverd.

Op dit moment is er meer dan ooit behoefte aan: verpakt eten, drinken, sokken en ondergoed, dekens, verbandmiddelen en medicijnen waaronder pijnstillers.

Peter van der Deijl, onze Manager Facilitaire Zaken heeft contact opgenomen met de Stichting Holland-Oekraïne. Als wij de gevraagde spullen inzamelen op de club, komt de Stichting ze bij ons ophalen.

DOE MEE!!! Kijk wat je thuis hebt liggen en breng het zaterdag 12 maart a.s. mee naar Wilhelmus. Vraag aan familie, vrienden, buren en collega’s of zij ook kunnen bijdragen.

Je kunt de spullen kwijt in de Popcorner. Daar wordt alles verzameld en bewaard totdat het wordt opgehaald en naar Oekraïne wordt vervoerd. Tussen 09.30 en 16.00 uur kan je in de Popcorner terecht. Als je wil komen helpen om de spullen aan te pakken, meld je dan aan bij Peter van der Deijl (fm@vvwilhelmus.nl)

In de kantine staat die dag een collectebus. Daar kunt u een financiële bijdrage in kwijt. De Stichting koopt daar benzine van. Veel Oekraïense chauffeurs zijn in Europa gestrand als gevolg van de economische sancties. Zij willen terug naar hun familie. Door hun vrachtwagens te vullen met noodzakelijke materialen slaan we twee vliegen in één klap.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten