Jeugdig Blauw Zwart strijdend ten onder

In de oudste stad van het Groene Hart, Oudewater, verkreeg stadrechten in 1265 en ligt in de provincie Utrecht, moest de technische staf – Jos van der Helm en Toine L’Ami, een zwaargehavend elftal in het veld brengen tegen koploper FC Oudewater. Een ongelovige lijst van 21 afwezigen stonden deze middag op het lijstje “afwezigen” van de technische af. De kans voor de jongere spelers lag deze middag tegen de koploper – nog geen wedstrijd verloren, één gelijk en de overige gewonnen- voor het pakken. Jonge spelers stonden nu in de basis te weten: Bram den Hollander, Ties Kukler, Ryan van Lochem, Timo Lubbe, Tommy de Jong en Clemens Westgeest . Spelers voor de toekomst, deze middag aangevuld met doelman Azar Ghennem, Mats de Koning, Raymond Vosse, Martin Jasperse en Illiass Assabban. Een elftal dat niet is ingespeeld moest deze middag de eer van de Wassenaarders verdedigen.

De eerste 45 minuten speelden de Blauwen vanuit een gesloten verdediging en loerden op snelle uitvallen. Deze tactiek werkte prima, toch was het Oudewater aanvoerder Menno Venhof, die in de 34e minuut de score opende. Een dieptepass door het centrum pikte hij op en liet doelman Ghennem kansloos. Acht minuten later was het verdediger Joost Mittenburg die vanuit een hoekschop vrij met het hoofd de 2-0 op het scorebord liet aantekenen.   Gezien het spel een verdiende voorsprong voor Oudewater. Het was niet onmogelijk geweest dat de Blauwen ook gescoord zouden hebben in de 1e helft, echter doelman Bart Meuleman- Oudewater- verkeerde in uitstekende vorm en hield Blauw Zwart op de 0.

De 2e helft namen de Blauwen het initiatief en was het veldspel gelijkwaardig aan dat van de koploper.  Jammer was dat de scoringskansen niet werden verzilverd. De Blauwen toonden een uitstekende strijdlust. Ook de nog jeugdige bankzitters Valentijn Lems, Jeroen Kusse en Mark van der Does werden tijdens de 2e helft ingebracht. Oudewater kwam eveneens niet meer tot scoren. Voor de meegereisde supporters een zonnige middag op het schitterende sportcomplex in het stadje Oudewater. Wij zagen een strijdend jong Blauw Zwart-elftal dat de koploper waardig tegenstand bood. Voor deze jonge Blauw Zwart spelers een prima ervaring. Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd in Waddinxveen tegen CVV Be Fair. Met dezelfde instelling zullen de punten mee naar Wassenaar gaan. Succes!