BSC’68 worstelt zich naar de overwinning

Op het zonovergoten sportpark “Ons Nieuwe Erf” was zaterdag Excelsior uit Rotterdam de tegenstander. Het sfeerteam was ouderwets op dreef maar dat kon je van de jongens van BSC niet zeggen. Of het aan het weer lag of aan het stroperige veld, daar waren een paar vrachtwagens zand op uitgestrooid, maar vooral de eerste helft was er een die niet op gang kwam. Passes over vijf meter kwamen niet aan, duels werden slap ingegaan en de tegenstander werd zeeën van ruimte gegund. Al in de zevende minuut profiteerde de Rotterdammers hiervan. Een verre ingooi, een lage voorzet bij de tweede paal en daar kon linkerspits Charbouch simpel binnen tikken. De wedstrijd kabbelde rustig voort en dan opeens uit het niets een flitsende aanval over de rechterkant. Lody Dijkhuizen speelt Joep van Straalen aan die vanaf de achterlijn keurig Guido de Peinder bedient. Zijn uithaal gaat via een Rotterdams been in de uiterste hoek en doelman Berend Rasenberg kan alleen maar toekijken. 1-1.

Bijna komt Excelsior opnieuw op voorsprong maar de omhaal van Mourus van Eijk wordt attent door Michael Verhoef uit de kruising getikt. Ook BSC weet nog voor de rust bijna te scoren maar ook de pegel van Lody Dijkhuizen wordt door Rasenberg, zoals het zo mooi heet,  uit de hoek geranseld. Zo breekt de rust aan met een teleurstellende gelijke stand.

Na de thee zet BSC alles binnen een paar minuten recht. Eerst is het Rowin Bouwmeester die een voorzet van Lody Dijkhuizen op zijn hoofd laat vallen en met een merkwaardige curve ploft de bal net onder de lat in het doel. Nog geen minuut later bereikt een lange bal van Job Splitthof Rowin Bouwmeester en die bewaart keurig het overzicht en geeft Guido de Peinder een niet te missen kans. 1-3.

Hierna krijgt BSC genoeg kansen op de score verder uit te bouwen maar de grootste kansen worden om zeep geholpen. Tel daar bij op de rode kaart voor Jelle Verhoeff die de opdracht van trainer Lange wat meer pit in de wedstrijd te gooien iets te letterlijk nam en de 3-1 uitslag is verklaard. Omdat de concurrenten ook wonnen blijven de verschillen gelijk.

Volgende week speelt BSC de uitwedstrijd bij FC Banlieu. Aanvang 15.00 uur.

Redactie: Hans Verhoeff