GDA verliest van Houtwijk

Zaterdag 5 maart stond de uitgestelde wedstrijd van 19 januari op het programma, Houtwijk trok door een doelpunt van Narsen met 0-1 de drie punten binnen.

De wedstrijd speelde zich af op de thuishaven van GDA en op het zonovergoten Sportpark Madestein waren veel supporters op dit duel afgekomen. Al binnen 30 seconde had de thuisploeg op voorsprong moeten komen maar Michael van Zwam schoot in zeer kansrijke positie de bal wild over het Houtwijk doel. Gaandeweg die eerste helft nam Houtwijk iets meer initiatief wat na 33 minuten een 0-1 voorsprong opleverde. De bal werd van de rechterkant laag voorgetrokken waar Houtwijk speler Narsen de bal bij de tweede paal inkopte. GDA had op die eerste minuut na geen kansen in de eerste helft en ook Houtwijk kwam maar tot één echte kans dat wel direct een doelpunt opleverde.

Na de rust was het GDA dat op weg leek richting een gelijkmaker maar Houtwijk weerde zich zeer fysiek en met de nodige overtredingen fel, wat in de ogen van de scheidsrechter allemaal tot de grens behoorde. In de slotfase was GDA via Jeroen Mantel, hij zag zijn schot net naast gaan, en Nick Selier die van dichtbij op het vijandelijke doel kopte en dat op een haar na mistte. In de slotfase liep Houtwijk speler Fens nog tegen een directe rode kaart aan en eindigde de winnende ploeg nog wel met 10 man.

Volgende week speelt GDA een uitduel tegen ODB, dat deze speelronde niet in actie kwam, aan de Albardastraat aanvang 14.30 uur.