PGS/Vogel krijgt in laatste minuut gelijkmaker om de oren tegen Erasmus

Op de zonnige zaterdagmiddag ging PGS voor de winst tegen Erasmus. Aangezien Erasmus op de ranglijst 1 punt onder PGS stond was dus een belangrijke horde om aan te blijven sluiten bij de bovenste ploegen. Wat spektakel had moeten worden, werd een schaakspel. Beide ploegen creëerden heel weinig, misschien omdat beide ploegen kosten wat het kost niet wilde verliezen. Bij één van de spaarzame momenten in de eerste helft, speelde de scheidsrechter een grote rol. Rami Abdelrazak werd doorgebroken op randje 16 neergelegd, maar van een rode kaart wilde hij niks weten. Verder gingen de twee ploegen met 0-0 de rust in.

De tweede helft werd PGS wat vaster aan de bal. Het gevoel in de ploeg van Vita Lorente was er dat het doelpunt zou gaan vallen. Uiteindelijk viel het doelpunt pas in de 80e minuut. Bas Sant kon een scrimmage na een corner hard en hoog binnen werken. Dit was het begin van nog een onstuimige laatste 10 minuten. Vlak na de 1-0 pakte Erasmus een rode kaart. De winst leek PGS niet meer te kunnen ontgaan. Echter in de 90e minuut viel de bal toch nog één keer goed voor Erasmus en dus was de teleurstelling groot aan PGS zijde. Met als kers op de taart ook nog een rode kaart voor PGS, in een verder hele sportieve wedstrijd. Dinsdag wacht nummer 2 Quintus, een wedstrijd om naar uit te kijken.