Forum Sport stopt zegereeks WV-HEDW

WV-HEDW was tot zaterdag ongenaakbaar. Misschien was het spel niet altijd even goed, de punten die binnengehaald werden spraken boekdelen. Liefst elf wedstrijden in de competitie werden gewonnen. En dat met een doelsaldo van +25. Zou Forum Sport een einde kunnen maken aan die zegereeks?

De voortekenen waren er wel. De spelersgroep was erg gemotiveerd om de positieve flow – overwinningen op Valken en Zwaluwen- door te zetten. En spelen tegen de koploper is altijd bijzonder. Jammer dat deze week twee basis spelers afvielen vanwege Corona en dat ook spits Luuk Goedbloed er nog niet bij kon zijn. Sven Koppenol en Pieter Blank vulden zaterdag de basis elf aan. Het werd voor de vele toeschouwers in Amsterdam een zeer attractieve wedstrijd. Beide ploegen spelen technisch voetbal  maar gaan ook een stevig duel niet uit de weg. Voor scheidsrechter Roy Labeur was het erg lastig en dat gaf weer de nodige reacties bij de spelers. Actie en reactie, maar dat terzijde.

Al in de 5e minuut wist Forum Sport te scoren. Haitam el Marid speelde linkerspits Edoardo Saurwalt aan, die de bal keihard vanaf 25 meter in de kruising schoot achter doelman WV-HEDW doelman Matthijs Kuiper. Een prachtig doelpunt dat ook zorgde voor extra energie bij Forum Sport. Het 1e kwartier was Forum Sport dan ook de bovenliggende partij. Daarna kwam WV-HEDW meer in de wedstrijd. In de 20e minuut kreeg middenvelder Danny Blom tijd en ruimte om aan te leggen en van zo’n 30 meter schoot hij de bal hard achter doelman Justin van Look. Het leek een houdbare bal maar vanuit mijn positie kon ik zien dat het een echte “zwabberbal” was. Het betekende de 1-1. Beide elftallen wilden meer en het spel golfde op en neer. Vlak voor rust een prachtige actie van Forum Sport spits Sven Koppenol die met een paar prachtige schijnbewegingen de verdedigers van WV-HEDW het bos instuurde en de 16 meter binnen liep. Het leverde bijna een doelpunt op. De daaruit volgende hoekschop leverde een grote kopkans op voor Edoardo Saurwalt.

In de tweede helft zette WV-HEDW meer druk naar voren en speelde Forum Sport meer op de counter. De verdediging van Forum Sport speelde ijzersterk vanmiddag. In de 60e minuut werd Jacco Scholten net buiten de 16 met een harde duw uit evenwicht gebracht. Scheidsrechter liet doorspelen….Er kwam bijna een tegendoelpunt door maar Justin van Look stond paraat. De laatste 20 minuten van de wedstrijd gebeurde er veel. Kansen aan beide kanten. Grimmige duels, maar niet onsportief. Aan Forum Sport kant nog kansen voor Sven Koppenol en Hatem el Marid. WV-HEDW in de persoon van Steven Knijnenburg kopte de bal net over. Aan het einde van de wedstrijd liepen de emoties hoog op. Met zelfs rode kaarten tot gevolg. Maar de stand bleef tot aan het laatste fluitsignaal 1-1.

Logisch dat Forum Sport daar meer tevreden mee was dan WV-HEDW maar de neutrale toeschouwers waren de winnaar en -het eens: een gelijkspel was de juiste verhouding. Door deze goede prestatie schuift Forum Sport weer omhoog op de ranglijst. Een keurige 4e plek. Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen BOL uit Broek op Langedijk.

Redactie: Jean Nederlof