De vier broers Serbony van RVC Celeritas: “Op een verjaardag wordt er echt niet alleen over voetbal gepraat”

Nico Mos

Het gebeurt zelden in de voetballerij, dat er vier broers in de selectie voetballen. Bij voetbalvereniging RVC Celeritas is dat wel het geval. De broers Serbony voetballen in het eerste en tweede selectie team. Tijd om de broers even voor te stellen.

Rijswijk – De broers stellen zich eerste even voor. “Ik ben Giovialli Serbony (33), speler van RVC Celeritas, sinds begin van het vorige seizoen en speel het liefst in de spits. Dat ik van Westlandia (zo) naar RVC Celeritas wilde, is dat ik graag nog met mijn broers wilde voetballen. Ook heb ik vrienden die hier voetballen, dus was voor mij de keuze snel gemaakt. Helaas is,  door de corona uitbraak, nog niet veel van samen voetballen terecht gekomen. Ik ben Manu (31) en speel in het tweede team. Mijn voorkeur is spelen centraal achterin, want ik ben verdediger. Ik ben overgekomen van SV Oosterheem ( inmiddels SV Buytenpark, red.). Daar voetbalde ik in een vriendenteam. Ik ben Benjamin (26) en speel het liefste rechterspits. Ik speel hier alweer vier seizoenen. Giovialli: ‘Hij is rechterspits dus verwacht ik wel veel assists van hem”. En als laatste Eldrin (26). “Ik houd mij bezig met met de jeugd en train daar ook een team onder 13 jaar.  Wel een team met potentie. Dit jaar komt er ook een trainerscursus, waar ik graag aan deelneem Ik heb meerdere favoriete posities in het elftal, maar als links – en rechtsback kom ik toch het beste tot z’n recht. Ik ben niet tweebenig, maar kan op beide plaatsen in het team uit de voeten”. Giovially is samen met Manu ooit, in de jeugd, begonnen bij Duinoord (deze club bestaat inmiddels niet meer, red.) en Benjamin en Eldrin hebben samen nog in één team gevoetbald bij Haagse Hout. Giovially: “Na Duinoord ben ik nog in de jeugd naar TONEGIDO gegaan en speelde daar in de B jeugd. Harry de Haas was destijds daar mijn jeugdtrainer. Vervolgens speelde ik in de A-jeugd bij Laakkwartier. Dat team speelde toen 2e divisie ( landelijk). Ik heb mijn debuut nog gemaakt in het eerste elftal bij Laakkwartier. Daarna ben ik naar TONEGIDO terug gegaan. Wim van Laar was mijn trainer en Wim Schaap volgde hem op. Toen Wim Schaap kwam hoorde wij al dat hij een agent was. Daar waren wij aanvankelijk niet zo blij mee. In principe was Wim wel de perfecte trainer voor al die jonge gasten. Mijn band met Wim Schaap was prima en ik heb altijd wel contact met hem gehouden”. Later kwam Giovialli Wim Schaap nog tegen bij Rijnsburgse Boys. Giovialli speelde na TONEGIDO achtereenvolgens voor: Rijnvogels, Haaglandia, VVSB, Rijnsburgse Boys en Westlandia.

Versterking?

Allen: “Het is niet zo, dat als wij op een verjaardag zijn, het alleen maar over voetbal gaat, integendeel. De impact van corona t.o.v. het voetbal was ook voor de broers Serbony enorm.”We waren aanvankelijk lekker bezig en iedereen begon juist in een flow te komen en fit te worden en dan mag je plotseling niet meer voetballen:, aldus Manu. Eldrin: “Ik kijk er anders tegenaan. Ik doe veel bij de jeugd en die mochten wel door trainen. Alleen mochten we nog geen wedstrijden spelen. Het was dus vooral trainen op techniek en ook op dode spelmomenten”.  Eldrin hoopt zijn trainerscursus(sen) met succes te doorlopen om zo na zelf te hebben gevoetbald , gediplomeerd trainer te worden.

Manu: “We zijn weliswaar een prima doelman kwijtgeraakt, maar er liep al jaren ook een prima keeper rond op RVC Celeritas, Nepo, genaamd. Daarnaast zijn er nog twee keepers bijgekomen dus qua keepers zitten we wel goed. Qua verdediging is Hassan doorgeschoven, maar Jari is vertrokken, dus zullen we af moeten wachten hoe we dat opvangen”. Giovailli: “Ik denk, dat wij als team, redelijk stabiel zijn gebleven. Ik mijn ogen hadden wij al een (te) goed elftal voor de 4e klas. Er zijn best hele goede spelers vertrokken, maar de nieuwe spelers zijn ook gewoon top”. De broers vinden op voorhand de poule indeling niet verkeerd. Toch zullen ze de anderen clubs niet onderschatten. “Giovialli:”Ik vind die poule gewoon echt niks. Daar komt bij dat ik veel clubs gewoonweg niet ken”. Benjamin: “Ik kijk liever naar ons zelf i.p.v. naar andere teams te kijken”.

De trainer

“Gezien ons spelersmateriaal moeten we gaan voor het allerhoogste, dus kampioen worden. En dat gaat ook gebeuren”, roepen de broers eensgezind. Manu: “We moeten eerst nog wel een team worden, één geheel worden en dat heeft wat tijd nodig en daar is de voorbereiding voor”. ‘Hoe is jullie mening over trainer Dennis Young? Eldrin: “Voor RVC Celeritas was Dennis ook mijn trainer bij Madestein. Ik ken hem al een tijdje. Ik vind hem gewoon een goeie vent. Als trainer zijn zijn wedstrijdbesprekingen prima”. Benjamin: “Zeker alles regelen rondom de selectie daar is hij perfect in”. Manu: “Ik denk dat Dennis de juiste man (nog) naast hem moet hebben. Een goede assistent waarmee hij de juiste feedback heeft”. Giovialli: “Ik heb natuurlijk bij heel veel clubs gespeeld en wat is nou een goede trainer. Een trainer is zo goed als zijn materiaal. Het is een cliché, maar gaat wel vaak op. Het is dus best wel lastig dat te beoordelen. Ik kijk dan ook naar andere dingen zoals: hoe ligt hij in de groep, hoe gaat hij met mensen om en daarnaast regelt hij alle randzaken er om heen prima. Dennis is wel één van de redenen, dat ik naar RVC Celeritas ben gekomen. Voor dat ik hier kwam kreeg ik al twee jaar appjes van hem om naar RVC Celeritas te komen voetballen. Door zijn aanwezigheid zijn ook andere spelers hier naar toe gekomen”. Manu: “Dennis kan heel snel een elftal neerzetten. Dat deed hij al bij verschillende clubs hiervoor. Ook hier was niets en moet je nu kijken hoe de club er voor staat”. Giovialli: “Trainen op hoekschoppen vind ikzelf tijdverspilling. Je kunt toch nooit iets nabootsen wat er in en wedstrijd gaat gebeuren. Vrije trappen daarentegen is een specialiteit en moet je wel gewoon blijven oefenen. Maar Dennis is hier als trainer de juiste man op de juiste plaats”, aldus de broers.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten