RKAVV slaat zichzelf voor de kop

RKAVV heeft dure punten verspeeld. Op eigen veld stevende het af op een gemakkelijke zege op Alcides, maar in de slotfase toonden de Drenten zich uiterst effectief.

Onder bijzonder fijne weersomstandigheden zagen de toeschouwers na een kleine tien minuut de eerste kans van de wedstrijd. Met een portie geluk kwam de bal bij Remco Overdevest terecht, hij schrok daar zelf ook dermate van dat de bal direct van zijn voet sprong. Hierdoor kon doelman Jager redding brengen. Vijf minuten later was het alsnog raak. Yani Bouras wipte vanuit een moeilijke hoek de bal zeer knap over goalie Jager heen en zette daarmee de 1-0 op het scorebord.

Een sterke fase volgde voor RKAVV dat dankzij het vele balbezit een aantal grote kansen creëerde. Zakaria Amrani kreeg twee goede schietmogelijkheden. Eerst zag hij doelman Jager zijn schot van dichtbij keren. Niet veel later kon Amrani na een perfecte voorzet van Jubilee Djan van dichtbij uithalen, maar zijn inzet werd geblokt. Een tweede Leidschendamse treffer hing in de lucht, maar de rood-witten vergaten de trekker over te halen. Alcides kon aan de andere kant weinig inbrengen. Het kwam nauwelijks in de buurt van de Leidschendamse zestien meter.

Ook na rust was de grootste kans voor Zakaria Amrani. Na een goede steekpass van Yani Bouras schoot Amrani in het zijnet. Uit een corner probeerde Mike van Toor het met een volley, maar deze kon doelman Jager keren. RKAVV leek de wedstrijd volledig onder controle te hebben, het had veel balbezit en kwam nauwelijks in de problemen. Met nog ruim tien minuten op de klok maakte eerstejaars O19-speler Bas van der Sterre zijn debuut. Hij verving Mike van Toor en werd daarmee de volgende door RKAVV opgeleide speler in de hoofdmacht.

Eén moment van onoplettendheid kantelde de wedstrijd. Met nog slechts negen minuten te gaan kwam Alcides via Sil Kuurman op gelijke hoogte: 1-1. Hoewel RKAVV probeerde een slotoffensief te creëren, bleven echt grote kansen uit in de slotfase. In de zesde minuut van de blessuretijd kreeg Jeremy van Lochem nog een enorme mogelijkheid om RKAVV alsnog naar de drie punten te schieten. Hij schoot echter naast.