Blauw-Zwart stoomt op

Trainer Jos van der Helm miste deze wedstrijd vijf vaste verdedigers. Gelukkig heeft hij dit seizoen een sterke goed bezette wisselbank. Als eerste verrassing posteerde hij spits Bram den Hollander als rechtervleugelverdediger. In het centrum van de verdediging kwamen Christiaan de Krom en Xander Vredenbregt en op links de vaste kracht Raymond Vosse.  Doelman Landry Njoya verving Azar Ghennem. Tot overmaat van ramp moest van der Helm één van zijn spelmakers, Kim Theil al vroeg in de wedstrijd – blessure – wisselen voor Bastiaan Hendriksen, die in de 2e helft, 75e minuut, tegen een 2e gele kaart aanliep en vervolgens kon gaan douchen. De Blauwen waren vergeleken met de vorige wedstrijd uit tegen Alphia niet te herkennen. Het spel was niet overweldigend echter de vechtlust en de wil om een wedstrijd naar je toe te trekken gaven de Blauwen duidelijk af. De Blauwen startten direct met een offensief. Dit werd beantwoord met counters van Oegstgeest.  In deze beginfase was het doelman Landry Njoya die zijn kunsten moest tonen om zijn doel schoon te houden. In de 15minuut was het Illias Assabban die over links in hoog tempo de diepte zocht en deze actie afrondde met een scherpe voorzet, die doelman Gijs Jansen niet goed kon verwerken. De inkomende Clemens Westgeest was zeer alert en tikte de bal achter de Oegstgeester doelman. Tot aan de rust konden de Blauwen de wedstrijd gecontroleerd uitspelen en waren de Blauwen nauwelijks in gevaar.

Onder controle

De 2e helft speelde Blauw Zwart prima vanuit de verdediging met als grote man op het middenveld Dunke Lagerberg. Centrale spits Bram Smit liet in deze laatste 45 minuten zien dat hij met zijn enorme actieradius verdedigend de zaak ook prima kan klaren. Vergeleken met vorige week was het duidelijk dat de Blauwen deze wedstrijd zeker winnend wilde afsluiten. Het elftal incasseerde goed, zonder negatief te reageren en deelde ook goed uit. De arbiter was in de 2e helft even he spoor kwijt.  Zo kreeg Mario Gianfiglio in de 49e minuut een gele prent en 8 minuten later nog een,  zonder verdere gevolgen. Het leek erop dat de technische staf van Oegstgeest ook door had en wisselde hem voor dat ze met 10 spelers in het veld zouden staan. In de 70e minuut was het de goed spelende Xander Vredenbregt, die verdedigend de bal onderschepte en deze doorspeelde naar Bastiaan Hendriksen – in de 1e helft ingevallen voor de geblesseerde Kim Theil -. Bastiaan gaf vervolgens een uitstekend pass op de diepgaande Illiass Assabban, die de doelman uitspeelde en de Blauwen op een verdiende 2-0 voorsprong zette. Vier minuten later moest Blauw Zwart met 10 man verder vanwege een 2e gele kaart voor Bastiaan Hendriksen. Blauw Zwart kon de wedstrijd, ondanks dat de boomlange verdediger Dylan Dijkstra van Oegstgeest doorschoof en zo tegen de kleinste speler in het veld Bram den Hollander kwam te staan. Den Hollander klaarde deze klus voortreffelijk. Trainer Jos van der Helm was na afloop zeer te spreken over de instelling zijn selectie. Met een behoorlijk gewijzigd team deze tegenstander onder controle houden was perfect. Ook de aansluiting met de subtop is er. Deze winst zal zeker een opsteker zijn voor de volgende wedstrijd uit tegen koploper Oudewater.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher