VELO pakt verdiende zege op SV Nootdorp

VELO miste nogal de nodige basisspelers maar andere spelers staan dan op en met meer dan 100% inzet kan je toch een goed resultaat behalen. Na een 2-1 voorsprong bij rust wist VELO in de 2e helft de voorsprong zelfs uit te breiden en met een

meer dan verdiende 3-1 zege de Nootdorpers met lege handen naar huis te sturen.

VELO begon met veel strijdlust aan deze wedstrijd waarbij de aanval nog steeds de beste verdediging is. Roderick Meinema Joey Kouters en Ricky van Mierlo gingen aanvallend voorop in de strijd en hadden in de 8e minuut al succes. Joey Kouters zag zijn inzet half gekeerd door Nootdorp-doelman Michael de Leeuw en Roderick Meinema stond op de goede plaats om in de rebound deze buitenkans te benutten, 1-0. VELO voerde de druk op maar inzetten van Joey Kouters, Daan van Rossum en Ricky van Mierlo hadden dankzij de Nootdorp-doelman nog niet het gewenste resultaat. Rond de 30e minuut liet VELO zijn aanhang wel juichen. Een corner van Daan van Rossum werd strak ingekopt door de vrijstaande Ricky van Mierlo, 2-0. VELO creëerde daarna nog de nodige kansen om de wedstrijd in de 1e helft al op slot te gooien maar bij Ricky van Mierlo, op een voorzet van Mitchell Weissenberg, en Roderick Meinema, assist van Daan van Rossum, stond het vizier helaas niet op scherp. Op slag van rust kwam Nootdorp tegen de verhouding in toch op 2-1 via  een strafschop van Mitchell Abdoel na een vermeende overtreding van VELO-doelman Deniz Pamuk op Nootdorp-aanvaller A.J. Mercera.

In de rust zal Nootdorp-trainer Marco Jalink zijn spelers stevig hebben toegesproken om de wedstrijd te doen kantelen. VELO werd in de beginfase onder druk gezet maar het bleef slechts bij een inzet van Jop Verhagen over het doel. VELO wist met goed voetbal onder die druk uit te komen en in de 53e minuut zelfs te scoren. Op aangeven van Ricky van Mierlo was het Mo Ozdemir die met een strak schot Nootdorp-doelman Michael de Leeuw kansloos liet, 3-1. Kort daarna een pegel van captain Ramon Ripson die door de doelman nog maar net tot corner kon worden getikt.

Het fysiek sterke Nootdorp probeerde het wel dichterbij te komen maar een inzet van A.J. Mercera ging over het doel. Mitchell Abdoel dacht wel de 3-2 te scoren maar het doelpunt werd op advies van zijn KNVB-assistent afgekeurd door scheidsrechter Punt. Nootdorp wilde zich nog niet overgeven maar de echte overtuiging ontbrak en doelrijpe kansen kwamen er niet. De VELO-defensie (Mike en Rick Das, Ramon Ripson en Benjamin el Amrani) stond goed met in laatste instantie doelman Deniz Pamuk als betrouwbare sluitpost. In de slotfase, met Kenan Schenkeveld, Vince van Egmond, Ryan Korsuize en Abel Dries ook nog binnen de lijnen, zelfs nog een grote kans voor de diep gestuurde Roderick Meinema maar alleen voor de Nootdorp-doelman belandde zijn schot op de paal.

Ondanks de lage verwachtingen heeft VELO deze wedstrijd, met Daan van Rossum als Man of the Match, tegen het matige Nootdorp positief weten af te sluiten en meer dan verdiend de drie punten bijgeschreven. Als nr. 4 op de ranglijst blijft VELO op deze manier bovenin goed meedraaien.

As. zaterdag gaat VELO op bezoek bij AFC, nr. 11, in Amsterdam, aanvang 14.30 uur. Kevin van der Geest en zijn mannen hopen weer op veel VELO-supporters langs de lijn om het team aan te moedigen bij de strijd om de drie punten.

Redactie: Louis de Letter