RKAVV klopt TAC’90

RKAVV heeft haar herstart van de competitie ingeluid met een zege op TAC ’90. In Leidschendam werd de derby uitgevochten onder toeziend oog van een bomvolle tribune.

Na een spectaculaire opkomst met veel vuurwerk werd RKAVV-aanvoerder Robin Steffens gehuldigd. De zelf opgeleide middenvelder speelde in november zijn 250e competitiewedstrijd in RKAVV 1. Op de middenstip kreeg hij een speciaal shirt uitgereikt.

Onder lastige weersomstandigheden nam RKAVV vanaf de aftrap het initiatief. TAC ’90 liet RKAVV de bal hebben en binnen tien minuten kwamen de Leidschendammers op voorsprong. Een vrije trap van Ayoub Boukhari had een dermate lastige stuit, dat de bal achter doelman Jhudamier Marchena verdween: 1-0. Vervolgens kreeg ook TAC ’90 twee goede kansen. Nog geen twee minuten na de openingstreffer moest RKAVV-goalie Mike Ten Kroode stijlvol redding brengen om een schot van Yassin Irzi. Drie minuten later kwam de uitploeg zelfs langszij. Geryon Alberto ontsnapte en schoot de 1-1 in de verre hoek.

RKAVV pakte de draad snel weer op en kreeg kansen. Zo probeerde Hayden Bergen met een verradelijk schot doelman Marchena te verrassen, maar laatstgenoemde was voldoende op zijn hoede om een treffer te voorkomen. Diezelfde doelman stond eveneens een tweede treffer van Ayoub Boukhari in de weg. Na een geweldige steekpass stuitte Boukhari op Marchena. In de laatste fase van de rust was Yani Bouras tweemaal dicht bij een doelpunt. Eerst kopte hij een voorzet op maat van Jubilee Djan op doel, maar zijn inzet werd vlak voor de lijn gekeerd. Op slag van rust was Bouras het eindstation van een fraaie RKAVV-aanval, maar ditmaal schoot de spits van dichtbij naast.

Ook na rust had RKAVV veel de bal, maar werd het steeds slordiger. Grote kansen bleven uit, maar RKAVV probeerde wel steeds meer naar voren te spelen. Ook TAC ’90 kwam nauwelijks tot kansen en richting het einde van de wedstrijd leek het een tactisch schaakspel te gaan worden. Met nog een kwartier op de klok kwam RKAVV dan toch op voorsprong. Tristan Croes kopte een corner van Zakaria Amrani hard binnen: 2-1. Voor Croes zijn eerste officiële treffer in dienst van RKAVV. De voorsprong kwam voor RKAVV niet meer in gevaar en dus beleefde de ploeg van Maurizio Ceccucci een fijne start van de tweede seizoenshelft.