VELO wint verdiend bij BOL

De herstart van de competitie is voor VELO goed begonnen. Na een 1-0 achterstand had VELO bij rust al een 1-2 voorsprong. In de 2e helft wist VELO nog 1x te scoren en nam zo de verdiende drie punten mee naar Wateringen.

Na zo’n lange gedwongen pauze was het eerste kwartier wat rommelig met desondanks enkele doelpogingen van VELO via Roderick Meinema en Sergi Roeleveld en Bas Jonker namens BOL. Rond de 20e minuut kwam BOL toch onverwacht op voorsprong door een strakke uithaal van Bas Jonker waarop VELO-doelman Deniz Pamuk geen verweer had, 1-0. VELO was even geschrokken maar kwam snel terug in de wedstrijd. Doelpogingen van Ricky van Mierlo en Sergi Roeleveld hadden nog geen succes maar na een half uur kwam toch de verdiende gelijkmaker. Op een assist van Sergi Roeleveld wist Ricky van Mierlo in vrije scoringspositie deze buitenkans te benutten en bracht de 1-1 op het scorebord. Sergi Roeleveld was, op aangeven van Ricky van Mierlo, dicht bij de voorsprong voor VELO maar de BOL-doelman was net iets eerder bij de bal. Enkele minuten later kwam VELO toch op een terechte voorsprong via Daan van Rossum, 1-2, na een fraaie actie van Sergi Roeleveld. Ondanks doelpogingen van Ricky van Mierlo en Roderick Meinema bleef het bij de 1-2 ruststand.

In de 2e helft ging VELO, met de wind in de rug, steeds meer in de aanval en kwamen er ook kansen. Helaas stond het vizier bij Ramon Ripson, Mo Ozdemir en Roderick Meinema niet op scherp en bleef de stand nog onveranderd. Ricky van Mierlo was, op een voorzet van Lars de Jong, na een uur voetbal wel doeltreffend maar wegens buitenspel ging het feest niet door. Toch kwam VELO op voorsprong,1-3, via Daan van Rossum die van afstand de BOL-doelman kansloos liet.

VELO bleef de bovenliggende partij en BOL probeerde het nog wel om dichterbij te komen maar echt gevaarlijk werd het niet voor het VELO-doel. In de laatste fase van de wedstrijd werden Joey Kouters, Max Spilker en Mike Das ook nog ingezet voor Ricky van Mierlo, Daan van Rossum en Roderick Meinema maar in de stand kwam geen verandering meer. Met het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Knetsch, prima wedstrijd zonder kaarten, kwam dan ook een einde aan deze wedstrijd met VELO als terechte winnaar.

As. Zaterdag speelt VELO, nr. 5, thuis tegen SV Nootdorp, de nr. 2 op de ranglijst. Het belooft vast en zeker een spannende wedstrijd te worden waarin VELO kan laten zien dat het in de bovenste regionen mee wil blijven draaien.

Redactie: L. de Letter