Sporting Leiden (zat) kan geen vuist maken

In de 3e klasse A nam Sporting Leiden thuis op tegen CVC Reeuwijk. Na enig aftasten was het spits Lion van de Velde van Reeuwijk die na 7 minuten, binnen het 16 metergebied, de eerste vrije schietkans kreeg om de score te openen. Zijn schot scheerde over de doellat. De enige fraaie actie van de Leidenaren kwam in de 12e minuut. Een inzet die via de doellat het veld weer inkwam werd genadeloos door Sipan Khalid onhoudbaar binnengeschoten.

Beide ploegen wilden wel echter mistten de kwaliteit en gebruikten hun agressie in het praten en het maken van veel kleine vervelende kleine overtredingen in plaats van goed te voetballen.  Ruststand 1-0.  De 2e helft ging Reeuwijk op jacht naar de gelijkmaker. In de 52e minuut maakte Martijn Kok de verdiende gelijkmaker. Dankzij uitstekend keeperswerk van Leidse doelman Andy van der Meulen bleef het tot aan de 66 minuut gelijk.

Na de score van 1-2 was het Reeuwijk dat de wedstrijd beheerste. Sporting Leiden had niet de kracht om met positieve agressie Reeuwijk op eigen helft vast te zetten en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Reeuwijk maakte de fout om mee te gaan in het spel van de Leidenaren en zakte zo eveneens naar een bedenkelijk niveau, maar namen wel de drie punten mee naar Reeuwijk. Voor de liefhebber een wedstrijd om snel te vergeten en voor de technische staf van beide teams veel werk aan de winkel.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher