SV Houtwijk verstevigt kop positie na binnen halen periode titel na winst op GSC ESDO Kadir Narsen Man of the match. Extra foto’s

Vorig jaar werd op het complex van GSC Esdo nipt gewonnen met 0 – 1. Het lijkt een makkelijke tegenstander maar is het niet. En wat doet de te vroege winterstop met beide teams. Corona links Omikron rechts je hoort niet anders. Spelers begeleiding – kader- en vooral besturen van clubs weten niet meer hoe een begroting er echt uit ziet, alle weekenden zijn de laatste 3 jaar niet wat je gewend was te doen, hopeloos veranderd en niet alles ten goede.

Deze zaterdag merkten wij van Het Haags Amateur Voetbal dat al vrij vroeg in de middag, het GSC Esdo bestuur tevens ontvangst comité voor hun gasten, was afwezig, door Corona.

Wedstrijdverloop

De intentie bij aanvang was goed, bij Houtwijk schoot na 5 minuten Kadir Narsen al op de paal van de Esdo keeper. Houtwijk bleef druk zetten en al na 10 minuten was het echt raak, een prachtige assist van Narsen op de bij de 2e paal geposteerde Lorenzo Scheffer. Scheffer rondde met een mooi schot in de beneden hoek af en liet de keeper van GSC Esdo kansloos. Na 15 minuten spelen zorgde een slordig moment in de verdediging bij Houtwijk dat de GSC Esdo spits een niet te missen kans kreeg. Vanuit ons perspectief leek het ons lastiger de bal naast te schieten dan te scoren. GSC Esdo knokte zich in de wedstrijd, werd gevaarlijker maar het vizier van de snelle spitsen stond niet op scherp.

Naarmate de eerste helft vorderde bleek duidelijk Houtwijk dat Houtwijk niet in de wedstrijd zat. Het geroemde combinatie voetbal van achteruit was niet te zien, ballen die je zo in de voeten kan spelen van een speler met dezelfde kleur Oranje werden pardoes over de zijlijn geschoten. Geen scherpte, het leek wel of spelers blij waren dat ze de bal kwijt waren.

Uw verslaggever kwam er al vrij snel achter, dat die veel teveel heeft opgeschreven over het eerste bedrijf. Het leek niet eens op voetbal, waar het publiek naar zat of stond te kijken. Trainer Douw was blij dat de rust met 0-1 werd gehaald en de vraag was of GSC Esdo kon doordrukken of dat Houtwijk orde op zaken ging stellen.

En wij waren blij dat de niet geheel onbekende Haagse KNVB – scheidsrechter Henk Ruijl geen tijd bij heeft getrokken en het rust signaal gaf. Tevens was deze KNVB – Official de beste man van het veld de eerste helft. Fluiten als het nodig is en door laten spelen zo lang het kan. En het spel op de voet volgen, en je niet af laten leiden wat er van af een bank wordt geroepen.

Deze arbiter wacht net als de selectie van Houtwijk vanwege Corona, ook al 3 jaar om een klasse hoger te mogen gaan fluiten. Op een hoger niveau fluiten zou deze man ook beter tot zijn recht komen. Het zelfde geldt voor Houtwijk, het materiaal is er voor aanwezig., nou de uitvoering nog.

Tweede helft
    Ja de tweede helft werd er weer beter gevoetbald door Houtwijk, zoals ze dat in eerdere wedstrijden ook al te zien was. Domineren en de bal veroveren en de kortste weg richting doel van de tegenstander proberen te vinden, dat is het parool van de trainers Douw en Lamens. Kadir Narsen, terug van een blessure, was weer nadrukkelijk aanwezig deze middag. Met scherpe voorzetten, mooie dribbels, maakte hij het verschil deze middag. Na weer een mooie voorzet van Narsen was daar spits Anouar Attai Houai en die schoot de bal schitterend op de goal van Esdo, helaas voor Anouar en heel Houtwijk werd deze bal voor de doel lijn weg getrapt door een attente verdediger van GSC Esdo.

Na rust was er weer sprake van een echte wedstrijd die op en neer ging. Een betere fase van Houtwijk leverde een prima aanval op die via het middenveld uitgevoerd werd. Kadir Narsen werd gelanceerd en hij schoot onberispelijk de 0 – 2 binnen. Niet lang daarna nam Narsen ook de 0 – 3 voor zijn rekening. Wedstrijd gespeeld dacht een iecder.

De keeper van Houtwijk Anas Chiban moest bij een tegenaanval van GSC Esdo, nog een keer al zijn talenten tonen, door een bal goed te pareren. Toch moest die zelfde Chiban buigen voor een kopbal van de linkerspits van GSC Esdo 1 – 3 en een verdiende treffer. Want al liepen enkele GSC Esdo mannen op hun laatste benen, zij bleven het wel met positief voetbal proberen.

Even daar na maakte Anouar Attai Houai met een penalty een einde aan alle onzekerheid en de 1–4 was een feit en Houtwijk kon gaan feest vieren. En met een assist en 2 goals was weer een belangrijke pion Kadir Narsen de Man off the Match.

Uiteindelijk had de stand veel hoger kunnen eindigen. Maar enkele Houtwijk spelers hadden de laatste 10 minuten meer de intentie nog een doelpunt op hun naam te zetten dan af te geven op een mede speler die er beter voor stond.

Scheidsrechter Henk Ruijl toonde in deze toch wel sportief verlopen wedstrijd 2x een terechte gele kaart. Voor beide ploegen een. Met de vlak voor tijd getoonde gele kaart aan een GSC Esdo speler mocht deze speler zijn handen dicht knijpen voor de milde houding van arbiter Ruijl. Want als je op een KNVB – scheidsrechter komt afstormen en dicht bij voor hem komt staan om hem verbaal kenbaar maken dat je het niet eens bent met zijn beslissing, komt er normaliter maar een kleur kaart voor in aanmerking. Gelukkig liep het goed af en was dit ook het enige onaangepaste gedrag, van een veld speler deze middag.

Houtwijk gaat op zaterdag 19 februari bij v.v. Maasdijk op bezoek, voor aanvang seizoen kandidaat voor de kopgroep in deze klasse.