Ook WIK stapt over naar de zaterdag

De voetbalvereniging WIK uit het mooie Haagse Zuiderpark (tweede gedeelte) heeft na uitvoerig intern beraad besloten om met ingang van het seizoen 2022-2023 over te stappen van de zondag- naar de zaterdagcompetitie. Dit betreft alleen de selectie elftallen.

De leegloop van de zondag standaard competitie in met name district West 2 maakt dat er steeds verder gereisd moet worden. Dit maakt de aantrekkelijkheid voor supporters van beide clubs om de teams te ondersteunen kleiner, iets wat de afgelopen jaren duidelijk te merken was in een dalende kantine omzet. De overstap van clubs van de zondag naar de zaterdag is in West 2 zo massaal dat er op het niveau waar onze selectie in uitkomt maar heel weinig clubs op de zondag overblijven. Dit zal leiden tot het opheffen van bepaalde klasses in de regio en nog verdere uitwedstrijden.

Het bestuur van WIK heeft in de afgelopen maanden over deze overstap gesproken met de technische staf en de spelersgroep. Uiteindelijk bleek dit de enige juiste, en op den duur houdbare, beslissing. Zowel de selectie van trainer Geoffrey van Loenen als het huidige kader heeft aangegeven de club trouw te blijven. Wij kijken uit naar het volgend seizoen en hopen dat onze selectie bovenin mee gaat spelen. 

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten