FC Rijnvogels verslaat HBS in oefenduel

Penalty beslissend tegen HBS

Het was voor de spelers en de trouwe aanhang weer een verademing om na een lange adempauze weer op zaterdagmiddag op De Kooltuin te vertoeven. Weliswaar nog geen competitievoetbal maar in ieder geval weer een wedstrijd, zij het om des keizers baard. Na de laatste wedstrijd op 27 november die winnend (4-0) bij Smitshoek werd afgewerkt was het aan de mannen van trainer Thomas Duivenvoorden om te tonen dat zij het spelletje nog in de benen hebben. Het Haagse HBS (Houdt Braef Stant) was de sparringpartner.

Het was voor Duivenvoorden een ideale gelegenheid om zijn vrijwel volledige selectie aan de bak te zien. Zijn de spelers klaar voor de herstart van de competitie die hopelijk binnen enkele weken haar beslag krijgt? De magere maar verdiende 1-0 zege op de opponent uit de Residentiestad zal nog geen vaste maatstaf zijn geweest maar goed om de honger naar de bal weer te mogen stillen. Aan gretigheid geen gebrek, aan doelrijpe kansen, vooral in de eerste helft wel.

De balans opmakend leek deze in het voordeel van de gastheren over te slaan. Vooral in de tweede helft het meest op de Haagse helft aanwezig maar de score kon niet worden verdubbeld. De strafschop in de 17e minuut bleek uiteindelijk beslissend. Tom Bijen werd binnen de zestien onheus bejegend en de weer herstelde Virgil Tjin Asjoe mocht het klusje klaren omdat vaste pingelnemer Maarten Reyneveld pas in het tweede bedrijf in actie zou komen. Ook Virgil bleek dit kunstje perfect te kunnen flikken en liet doelman Silver Wartna kansloos.

De tweede helft leverde wel een aantal kansen op maar niet voor de bezoekers die doelman Arie van der Niet met rust lieten. Aan Rijnvogelzijde hadden Maarten Reyneveld en Daan Luyten de 2-0 op hun slof maar mikten naast en over. De thuisclub bleef aandringen op een verruiming van de marge en was diverse malen gevaarlijk maar meer dan een afgekeurd buitenspeldoelpunt van Maarten Reyneveld zat er niet in.

Redactie: FC Rijnvogels
    Foto’s: Coos Hübscher