RVC Celeritas kent nuttig oefenduel tegen Lyra

Voor de Rijswijkers is de voorbereiding voor de tweede seizoenshelft nu een week oud. Zaterdag 29  januari eindelijk een oefenwedstrijd tegen Lyra. Trainer Young nam 19 spelers mee naar de Lier waarvan een groot deel vanuit het tweede elftal. Veel spelers kregen nog rust en/of waren afwezig i.v.m. privé omstandigheden.

Lyra zette RVC Celeritas eigenlijk direct onder druk, maar kon eigenlijk de 1ste helft geen vuist maken tegen een zeer defensief Celeritas. In een aantal zeldzame counters was het misschien wel de ploeg uit Rijswijk die het meest gevaarlijk was. In de 37ste minuut probeerde Lyra met een schot op goal de score te openen, maar doelman Nepo Kwidana bracht redding. In de 44ste minuut werd Jergo Leijdekkers tegen de grond gewerkt door de sluitpost van Lyra, maar hier zag de leidsman, tot ieders verbazing, geen penalty in. 0-0 de ruststand.

Na de rust eigenlijk een zelfde spelbeeld, maar was er een echte grote kans voor Celeritas. Bencho Calliste ging 1:1 op de keeper af, maar hij stuitte op een zeer alerte keeper. Niet veel later moest de keeper van Celeritas met een blessure van het veld en werd vervangen door Bryan de Wolf. Helaas kon hij zijn doel niet lang schoon houden. Na onnodig balverlies op eigen helft wist Lyra de 1-0 aan te tekenen in de 73ste minuut. De vermoeidheid sloeg er bij beide teams nu wel in. De 2-0 in de 89ste minuut ontstond dan ook erg rommelig. Een sportieve en nuttige oefenwedstrijd voor beide partijen.

RVC Celeritas sloot af, op uitnodiging van de hoofdtrainer, met een lekker diner bij de Halve Maan. Een geslaagde en leerzame zaterdag, waarbij het combinatie team van Celeritas toch wel verrassend goed partij bood aan de 3e klasser uit de Lier.