GDA boekt in eerste duel van 2022 een overwinning

GDA en Fc Zoetermeer speelden zaterdag 29 januari 2022 een oefenduel, het eindigde na een 2-0 stand bij rust in een 3-0 overwinning voor de thuisploeg.

Beide clubs waren op een winters trainingskamp geweest, Fc Zoetermeer bivakkeerde in het Spaanse Calella terwijl GDA zo’n 2500 km verderop op het zonnige eiland Gran Canaria zijn intrek nam in hotel Eugenia Victoria. Beide ploegen kunnen terugzien op een geslaagd trainingskamp terwijl ook de beide reisgezelschappen een dag na thuiskomst een groot aantal coronabesmettingen had, gelukkig was dat voorbij en konden beide ploegen fris aan de start verschijnen.

Fc Zoetermeer openende de wedstrijd met iets beter veldspel maar in de 15e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong, een foutieve terugspeelbal werd door Jeroen Mantel onderschept en Mantel schoof het leer langs de Zoetermeerse sluitpost 1-0. GDA leek met deze voorsprong beter in de wedstrijd te komen en het spel golfde op en neer. Zoetermeer kreeg geen echte kansen en na een half uur verdubbelde Sander van der Ende de voorsprong, van der Ende kwam in een mêlee van spelers als winnaar uit de bus en kopte de bal langs de handen van de doelman 2-0. Fc Zoetermeer zette daar een schotje tegenover wat door GDA doelman Alessandro Visser simpel onschadelijk werd gemaakt. Scheidsrechter Louis Wagner floot na precies 45 minuten beide ploegen richting de thee.

Na rust weer een op en neer gaande wedstrijd maar het was GDA dat de kansen kreeg, vanaf minuut 60 werd het wat rommeliger door de vele wissels die beide trainers in brachten. Eén van die invallers, Mark Okhuizen, zette GDA knap op een 3-0 voorsprong en als de Loosduiners iets meer doorgedrukt hadden zat er een hogere score in. Mark Okhuizen mistte van dichtbij en de ijverige Didi knalde de bal kiezelhard op de onderkant van de lat. Beide ploegen kwamen niet meet tot score. Beide trainers, Leroy Vaes van Fc Zoetermeer en Ronald Paats van GDA, spraken na afloop van een nuttig duel waarin de spelers weer wat minuten in de benen hadden.