Gevecht. Column van Remco Koornhof

Na een avond waarop het eigenlijk helemaal niet over voetbal moet gaan, schrijf ik toch wat teksten van me af. Hoezeer ik me had verheugd op Italië – Spanje en een dag later Engeland – Denemarken; ik kan de gedachten van de gebeurtenissen van dinsdagavond niet loslaten.

Voetbal blijkt wel – zoals vaker – af en toe een welkome afleiding. De wedstrijd tussen twee titanen uit het mondiale voetbal is spectaculair, zonder dat we veel doelpunten zien. Italië, dat zoveel indruk maakte tijdens dit EK met hun frisse en aanvallende spelopvatting, compleet weggedrukt in een soort Catenaccio-stand door een geweldig Spanje. Wat een koningen van het positiespel blijven dat toch. Pedri…

Pedri… Peter… De AD app weer refreshen: zou er nog (in godsnaam góed) nieuws zijn? Inmiddels kan ik de koppen dromen. Maar ik heb het allemaal wel gelezen.

Die Chiesa, hoe heeft die Mancini die nou op de bank kunnen houden aan het begin van het toernooi? Ja, Berardi is aardig, maar deze jongen is speciaal. Wat een techniek, snelheid en doelgerichtheid. En Olmo, “niet bepaald de knapste Spanjaard” hoor ik mijn vrouw zeggen, wat een heerlijke one-touch-speler is dat. Toch zijn de kansen redelijk schaars. Ik tel max. 4 á 5 schoten op doel..

Vijf schoten… Hoe zou het gaan? NOS app openen dan maar. Persconferentie straks om 23.00 uur. Zouden ze nieuws hebben? Wat zullen ze gaan vertellen? Toch niet dat…

Goal Italië! Daar heb je hem, Chiesa. Geweldig schot, verre hoek. En heerlijke ontlading bij de Italianen. Goed voor mijn voetbalpool bovendien. Ik heb Italië in alle pools waaraan ik meedoe als winnaar aangestipt. Lekker gewed op één paard. Benieuwd of Spanje zijn overwicht nu ook om kan gaan zetten in doelpunten. Een verlenging mag wel wat mij betreft; slapen kan ik toch nog niet…

Verdachten opgepakt? Wow, dat is wel snel? Maar is het bevestigd? Bizar, knap werk van de politie.
Maar hoe zou het zijn met..?

Wat een goal, zeg. Geweldige aanval via Olmo en de bekritiseerde Morata, die zijn teamgenoten bij Juventus Bonucci en Chiellini te slim af is na een slim een-tweetje. Leuk voor die jongen. En een verlenging, dus. Mooi. Nog langer genieten van deze topwedstrijd. Alhoewel genieten…

Effe de iPad pakken; persco op de tv, voetbal op de iPad. Normaal gesproken bij de bijeenkomsten van Rutte en co. gebeurde het de laatste tijd andersom, maar ditmaal toch heel nieuwsgierig of er als-je-blieft goed nieuws te melden is. Vermoedelijke verdachten opgepakt. Prachtig nieuws. Maar hoe is het met Peter…? Geen nieuws…

Zenuwslopend die verlenging, zeg, vooral voor beide supportersgroepen. Penalty’s. Als ik Chiellini de toss zie winnen, voel ik dat Italië hem eruit gaat slepen. Slaat nergens op, weet ik wel, want het blijft een loterij. Maar Jorginho benut ijskoud de laatste pingel en Italië houdt mijn voetbalpools levend na een heerlijk gevecht.

Leven. Gevecht. Zet hem op, Peter. Vecht. Leef. Alsjeblieft.

Remco Koornhof

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten