Pieter Blanken terug bij Loosduinen: Ik miste Loosduinen en daarom ben ik terug

Pieter,

Terug op het oude nest. Kun je kort aangeven waarom je terug bent?

Klopt, weer terug op het oude nest na een kort uitstapje naar sv Houtwijk. Hoewel ik het met de spelers en staf goed naar mijn zin had miste ik sv Loosduinen toch. Na wat gesprekken met de trainers besloot ik terug te keren. Ook omdat ik mijzelf wat meer in ga zetten voor de jeugd maakt het voor mij makkelijker om als speler actief te zijn bij sv Loosduinen.

Loosduinen heeft een aantal bestuurswisselingen ondergaan, in hoeverre is de club nog de club die je verliet?

Ik denk dat Loosduinen altijd Loosduinen blijft ongeacht wie in het bestuur zit. Vaak zijn dit mensen die al lang op de club komen en de identiteit van de club kennen. In mijn geval is de TC vervangen door de oude TC. Deze mensen (o.a. mijn vader) ken ik nog van de periode voordat ik naar sv Houtwijk vertrok.

Je bent niet alleen speler van het eerste maar gaat ook een team trainen. Welk team is dat?

Ja klopt. Op dit moment train ik de Jo19. Dit is meer uit nood omdat de huidige trainer vanwege ziekte thuis zit. Ik ben aangesloten in het jeugdbestuur en ga mij focussen op het begeleiden van de trainers van de bovenbouw van de club. Wij zoeken nog een trainer voor de Jo19 voor komend seizoen. Mocht iemand interesse hebben kunnen zij zich melden bij de club of via tcjeugdsvloosduinen@hotmail.com 😉

Je hoort in alle interviews telkens weer terugkomen dat de mentaliteit zo enorm veranderd is, herken jij dat?

Ja dit herken ik wel. Vroeger was de acceptatie naar elkaar veel groter. Jonge spelers hadden geduld en oudere spelers hielpen de jongere spelers hun draai te vinden. Nu is het zo dat als spelers al even niet spelen zij opzoek gaan naar een andere club of in een lager team willen voetballen. Al mag ik zelf niets zeggen want ook ik ben van club gewisseld 😉

In hoeverre kun je daar als trainer en club iets aan doen?

Ik denk dat het begint met het goed communiceren met elkaar. Als de taken duidelijk zijn dient iedereen zich in de rol te schikken en geduld te bewaren tot het moment daar is. Mocht een speler of trainer een andere keuze hebben ga je met elkaar in gesprek en laat je het niet op zijn beloop.

Waar ligt het aan volgens jou dat voetballen steeds minder belangrijk lijkt te worden?

Ik denk dat mensen andere prioriteiten gaan leggen. Vroeger ging je naar een wedstrijd en zag je een herkenbaar elftal met spelers die opgeleid zijn door de club of spelers die aan kwamen waaien maar jaren voor de club behouden bleven. Tegenwoordig zie je dat veel minder waardoor supporters denk ik ook wegblijven. Bij Loosduinen is er wel een vaste groep supporters die er altijd bij zijn.

Hoe zie jij je rol al trainer?

Voor nu is mijn rol tijdelijk maar later wil ik wel het trainersvak in. Is dat voor de jeugd zie ik mijn rol als opleider maar ook iemand die tussen de groep staat en waar nodig erboven. Ik denk dat als er een klik tussen trainer en spelers is je ook sneller dingen van elkaar accepteert en het leuker werken is. Het blijft natuurlijk iedereen zijn/haar hobby en dat moet je met plezier kunnen uitvoeren.

Je hebt aangegeven dat Loosduinen voor de Jo19 nog een trainer zoekt. Wat voor team is de Jo19 van Loosduinen?

De jo19 van Loosduinen is een hechte groep met spelers die een team uitstralen. In het team zitten spelers die later in de selectie van Loosduinen mee moeten kunnen maar ook spelers die het misschien niet redden en verder gaan in een “vriendenteam” maar met trainingen en wedstrijden merk je dit niet. Iedereen accepteert elkaar en gaat goed met elkaar om. Omdat sommige spelers komend seizoen al de overstap maken naar de selectie zoeken wij ook nog spelers voor dit team. Ben je tussen de 16 en 18 jaar en heb je dus interesse meld je dan. Het maakt hierbij niet uit of je de sterren van de hemel kan voetballen of gewoon leuk wilt sporten 😉

Dit zelfde geldt voor een eventuele trainer. Ben je heel ervaren of juist niet en ben je enthousiast meld je dan vooral.

Wat maakt Loosduinen voor jou nou zo bijzonder?

Loosduinen is in mijn ogen nog echt een familieclub waar iedereen welkom is. Doordat het een kleine club is kent iedereen elkaar ook wel en dat maakt de club in mijn ogen een warme vereniging.

Als je de club in een paar zinnen moet omschrijven, hoe zou je dat dan doen?

Loosduinen is een warme club die zijn best doet om het iedereen zo goed mogelijk naar hun zin te maken en thuis te laten voelen.

Waar voor de jeugd voor elk team een trainer is of wordt gezocht en op elk niveau getraind kan worden en er op senioren niveau selectie teams zijn maar ook vriendenteams met spelers die allemaal een binding met de club hebben.

Voor de jeugd en senioren worden ook jaarlijks activiteiten geregeld om de sfeer nog beter te maken. Kom zeker een keer langs zou ik zeggen;)

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten