Ervaren verdediger Ricardo Steinhauer kiest toch voor Quick Steps

Ondanks de interesse van een 2e klasse voetbal club heeft Ricardo Steinhauer gekozen voor 3eklasser Quick Steps aan de Nijkerklaan. Wij spraken de 29 jarige Ricardo waarom hij deze keuze heeft gemaakt.

Ric, waar heb je allemaal gespeeld?
Ik heb gespeeld bij SVC 08 , SVV Scheveningen , HDV en Loosduinen en nu dus Quick Steps.

Welke positie speel je ?
Ik ben van nature rechtsback, maar kan ook centraal en als verdedigende middenvelder mijn mannetje staan.

Hoe ben je bij Quick Steps terecht gekomen ?
Ik ben via Marco Pronk (die reeds bij de club speelt bij Quick Steps terecht gekomen. Van hem hoorde ik goede verhalen en ben dus een paar keer bij een training gaan kijken.

Waarom dan toch Quick Steps en geen 2e klasser ?
Ik ga niet voor extra randvoorwaarden ergens voetballen en het gevoel bij Quick Steps was meteen goed. De arbeid tijdens de training en gezelligheid na de trainingen zijn voor mij doorslaggevend geweest. De staf die iedereen goed behandeld en dicht bij elkaar houdt is echt super. Verder spelen er veel bekenden van mij bij Quick Steps dus de keuze was niet zo moeilijk.

Nu je al een tijdje bezig bent kun je een beetje inschatten hoe Quick Steps er komend seizoen voor staat ?
Ik ben ervan overtuigd dat dat we hoge ogen kunnen gaan gooien, vooral als ik kijk naar het collectief , voetballend vermogen maar vooral de band onderling.

Na de vervelende Corona periode kan ik niet wachten om weer voor het ‘eggie’ te voetballen en mijn steentje te kunnen bijdragen.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten