Jongeren tot 17 jaar mogen vanaf 11 januari weer sporten tot 20.00 uur

Jongeren tot en met zeventien jaar mogen vanaf 11 januari tot 20.00 uur buiten sporten. Dat is drie uur later dan op dit moment is toegestaan.

Het demissionaire kabinet meldde maandag 3 januari dat basis- en middelbare scholen na het einde van de kerstvakantie op 10 januari weer open mogen, na een positief advies van het Outbreak Management Team (OMT).

Als onderdeel van die maatregel mag de jeugd tot en met zeventien jaar vanaf 11 januari ook wat langer in de buitenlucht sporten.

Sinds eind november mogen buitensportlocaties alleen tussen 5.00 en 17.00 uur open zijn. Kinderen mochten wel overdag buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club, maar dat stopte om 17.00 uur.

Voor jongeren van 18 jaar ne ouder verandert er niets, zij mogen zij mogen buiten sporten met maximaal twee personen en op 1,5 meter afstand. Dit tot 17.00 uur, daarna zijn ze niet welkom op complexen van amateursportclubs.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten