CVV Berkel vrouwen wint oefenwedstrijd tegen RCL

Op Sportpark Het Hoge Land ,en gewoon op gras , de vriendschappelijke ontmoeting tussen Eerste Klasser Berkel en Hoofdklasser RCL uit Leiderdorp. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Jan Meijsen uit Oud Beijerland die een goede wedstrijd floot.


Het was een leuk duel met een beter combinerend Berkel waarbij de speelsters uit het tweede de kans kregen om zich in de kijker te spelen. En dat deden de meiden met verve. Het was thuisploeg Berkel dat sterk uit de startblokken kwam met direct al mogelijkheden voor Renée Rens en aanvoerster Demi Verlangen. Berkel toonde duidelijk meer lef en trok het initiatief naar zich toe. De Leiderdorpsen onder druk en sluitpost Hannah van den Heuvel moest orde op zaken stellen.

In de 16e minuut was het Iris Klein Bog met een  fraaie kans op aangeven van Femke van der Burg. Vier minuten later de beurt aan RCL met Kimberley van Delft en Susanne Hoogenboom maar keepster  Bianca Troost bood redding voor dé trots uit Lansingerland. Na 30 minuten aantrekkelijk voetbal kreeg Iris Klein Bog opnieuw een fraaie mogelijkheid om Berkel op voorsprong te zetten. Vijf minuten later kreeg RCL een vergelijkbare kans met Susanne Hoogenboom. De inzet ging net langs de verkeerde kant van de staander over de achterlijn maar Berkel voerde wel de druk  op. De thuisclub wilde meer en dat werd beloond in de 40e minuut. Het was Iris Klein Bog met de breedtepass op Jonna Hulshof die met een slim lobje Hannah van den Heuvel de gang naar het net liet maken en Berkel op een verdiende voorsprong zette.

In de 52e minuut een polletje en de misstap van sluitpost Bianca Troost maar Geke Maat kon daar niet van profiteren. Voor Berkel kregen Evy Westerbroek, Allyssa Daal en Jonna Hulshof toch een aantal mogelijkheden om de score uit te bouwen. In de 60e minuut een prima voorzet van Hiske Hol  en de ultieme mogelijkheid voor Geke Maat om de rood-witte ploeg op gelijke hoogte te brengen. Voor open doel werd het leer niet geraakt. Het was wel de allerbeste kans voor de gasten. Goede combinaties bij Berkel en de lange bal bij RCL. De thuisploeg scherper in de duels en dat gaf de uiteindelijke doorslag. Het cadeau voor de jarige coach  Sanne Dekkers werd keurig verpakt met een mooie overwinning en dito veldspel. 

Berkel gaat komende zaterdag de zaal in  voor een onderling toernooi om in ieder geval in beweging te blijven. Dit alles dankzij de welwillende medewerking van een anonieme sponsor. 

Redactie en foto: CVV Berkel

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten