Wippolder wint oefenwedstrijd bij hoofdklasser RKAVV

Doordat de competitie werd stilgelegd door de recente Corona maatregelen zijn er veel clubs die onderling contact zochten om toch een wedstrijd te kunnen spelen.

Rkavv nodigde het Delftse Wippolder uit en liet in de eerste helft zien dat zij over een goede ploeg beschikken. Niet altijd waren de de Leidschendammers zorgvuldig maar door een van richting veranderd schot kon Jeremy van Lochem wel vroeg in de wedstrijd de 1-0 inkoppen.

Wippolder kreeg via Daley Uijthof en Antony Sintniklaas ook twee goede kansen maar moest het eerste half uur volle kracht spelen om aan te haken op een niveau.

Nadat na een half uur spelen verdediger Metin vanaf 18 meter de 2-0 mooi inschoot met een mooi afstandsschot werd er een stapje harder gelopen en kreeg men na een goede kans vlak voor rust meer vertrouwen in een goede afloop.

Na rust een Wippolder dat eigenlijk de hele 2e helft scherper , gretiger en zeer doeltreffend was. Een aantal combinaties verliepen vloeiend en verdedigend stond de ploeg van trainer Mark Moen ook goed en hoefde zij op twee kopballen na zich geen zorgen te maken.

In de tweede helft trok Wippolder het spel naar zich toe en wist nu ook het net te vinden. Rik Luisman zette een aantal keren goed door en wist afgewisseld met spits Yannick Prade twee keer te scoren. Zodoende werd de score binnen een klein half uur omgedraaid en boog Wippolder de achterstand van 2-0 om in een 2-3 voorsprong. 

Richting het eind van de wedstrijd wisselde beide trainers om ook andere spelers speelminuten te geven. Wippolder wist hierna ook de 2-4 te maken en het was voor RKAVV spits van Lochem die uit een penalty in blessuretijd de 3-4 kon maken.

Voor beide ploegen in ieder geval een conditionele prikkel met deze wellicht wel laatste wedstrijd van deze seizoenshelft.

8′ – 1-0 v Lochem 

31′ – 2-0 Metin

50′ – 2-1 Rik Luisman

59′ – 2-2 Yannick Prade 

76′ – 2-3 Rik Luisman

83′ – 2-4 Colin Venema

90′ – 3-4 v Lochem (pen.)

Foto: Archief

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten